ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απευθείας πτήσεις Ρωσίας-κατεχομένων: Τι αναφέρει δημοσίευμα της «Μιλλιέτ»

Απάντηση στην άρση του εμπάργκο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κεραυνός εν αιθρία το δημοσίευμα της τουρκικής «Μιλλιέτ» που κάνει λόγο για απευθείας συνδεσιμότητα μεταξύ Ρωσίας και κατεχομένων ως απάντηση της Μόσχας στην άρση του Αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο.

Το δημοσίευμα επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, αναφέρει πως οι διαδικασίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενώ μάλιστα έχει δοθεί το «πράσινο φως» και από την Ρωσική πρωτεύουσα με το πιθανότερο από τα σενάρια να θέλει τις πτήσεις να πραγματοποιούνται μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα.

Επιπλέον, η Μιλιέτ αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, το οποίο σχεδιάζεται να θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Μιλλιέτ, αφού αναφέρει ότι μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία μετατοπίστηκε το σημείο προτίμησης των Ρώσων τουριστών από τις ελεύθερες περιοχές στα κατεχόμενα, χαρακτηρίζει την εξέλιξη ως απάντηση στην άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από ΗΠΑ προς Κύπρο.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η πρώτη απευθείας πτήση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Τατάρ: Πολύ σημαντικό βήμα για αναγνώριση

Πολύ σημαντικό βήμα για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, θεωρεί ο Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με δηλώσεις του, την έναρξη απευθείας πτήσεων από τη Ρωσία στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα "Μιλλιέτ", ο Τατάρ είπε ότι «θα το καλωσορίσουμε εάν συμβεί μια τέτοια εξέλιξη με τη Ρωσία στο πλαίσιο της πολιτικής ισορροπίας με την Τουρκία. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τδβκ, έτσι αρχίζει η αναγνώριση, το σημαντικό είναι οι οικονομικές κινήσεις».

Ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η Τουρκία πραγματοποιεί ήδη απευθείας πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο από τη δεκαετία του 1970. «Σύμφωνα με τους δικηγόρους μας, δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Αλλά οι Ε/κ αντιτίθενται με στόχο να εμποδίσουν την πρόοδό μας και να μας γονατίσουν. Η Ρωσία, για τους δικούς της λόγους, αποσύρει αυτήν την ένσταση, εάν μια ιδιωτική εταιρεία θέλει να πετάξει από τη Μόσχα απευθείας στο Ερτζάν, δεν υπάρχει πρόβλημα λέει, από τη στιγμή που λέει ότι είναι η πολιτική της εταιρείας, αυτό θα συμβεί».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι όλες οι εξελίξεις σχετικά με τις απευθείας πτήσεις θα πρέπει να είναι σε γνώση της Τουρκίας. Υποστήριξε ότι «η συμμετοχή της νότιας Κύπρου στα εμπάργκο κατά της Ρωσίας επιδείνωσε τις σχέσεις με τη Ρωσία», προσθέτοντας ότι «η Ρωσία αισθάνεται άβολα με αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση