ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:44
 

Απολογία από Πολυβίου μετά την αντιπαράθεση με Γενικό Εισαγγελέα

Φραστικό επεισόδιο υπήρξε νωρίτερα μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Κληρίδη κατά την εκδίκαση της 3ης της Τρ. Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη βαθιά του απολογία προς το Δικαστήριο, τον Γενικό Εισαγγελέα και τους υπόλοιπους δικηγόρους, εξέφρασε ο δικηγόρος Πόλυς Πολυβίου για την απαράδεκτη, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, συμπεριφορά του, σε σχέση με το νέο φραστικό επεισόδιο που υπήρξε νωρίτερα σήμερα μεταξύ του ιδίου και του Κώστα Κληρίδη κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Λαμβάνοντας το λόγο, αμέσως μετά την επανέναρξη της διαδικασίας η οποία είχε διακοπεί λόγω ακριβώς αυτού του επεισοδίου, ο κ. Πολυβίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι η ατμόσφαιρα μιας ποινικής δίκης είναι έντονη και πολλές φορές υπάρχουν παρεκτροπές. «Έχω προβεί σε μια τέτοια παρεκτροπή και σε μια τέτοια συμπεριφορά προηγουμένως», είπε ο κ. Πολυβίου, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποίησα μια φράση που δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσω».

«Ήταν εν βρασμώ ψυχής. Θέλω να απολογηθώ απερίφραστα στο Δικαστήριο, στον Γενικό Εισαγγελέα και σε όλους τους άλλους δικηγόρους για την χρήση εκείνης της λέξης, για την απαράδεκτη συμπεριφορά μου», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πολυβίου είπε, επίσης, ότι «εδώ είναι Δικαστήριο, δεν είναι καφενείο και πρέπει να διατηρούμε ένα επίπεδο σε αυτή την αίθουσα», λέγοντας στη συνέχεια ότι «ξεπέρασα τα όρια μου, εκφράζω βαθιά απολογία και αποσύρω την αναφορά μου».

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι κατά την επανέναρξη της διαδικασίας σκόπευε να ζητήσει από το Δικαστήριο να εφαρμόσει τον σχετικό διαδικαστικό κανονισμό για την καταφρόνηση του δικαστηρίου σε σχέση με την συμπεριφορά του κ. Πολυβίου.

Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά την απολογία και την απόσυρση των αναφορών του κ. Πολυβίου, δεν θα ζητήσει κάτι τέτοιο, καλώντας, ταυτόχρονα, το Δικαστήριο όπως καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες στη διαδικασία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ασκούν πιέσεις προς το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λεωνίδας Καλογήρου ανέφερε, από την πλευρά του, ότι λόγω της τεταμένης ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί έκρινε ορθό να διακόψει τη διαδικασία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Ανέφερε, επίσης ότι από τη στιγμή που υπήρξε «αυτή η ευχάριστη εξέλιξη, θα θεωρήσουμε ότι το θέμα έχει λήξει».

Ο κ. Καλογήρου κάλεσε τους διαδίκους όπως στο μέλλον είναι πιο προσεκτικοί και σωστοί προς τους συναδέλφους τους και το δικαστήριο για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X