ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αποχωρεί από το ΔΗΚΟ ο Αδάμος Ασπρής

Ζήτησε διαγραφή του καθώς όπως λέει στελέχη του ΔΗΚΟ εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις και στήνουν λαϊκά δικαστήρια

Newsroom K

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το ΔΗΚΟ δημοσιοποίησε μέσω επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος Αδάμος Ασπρής. Όπως αναφέρει «στελέχη και μέλη του κόμματος, ενεθάρρυναν και συνεχίζουν να ενθαρρύνουν δυστυχώς, τον «κανιβαλισμό προσώπων» κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Προσωπικά, ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι εναντίον της όποιας μορφής βίας, διαπόμπευσης και εξευτελισμού ανθρώπων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αλλά και εναντίον του οποιουδήποτε και εάν ασκείται».

Αυτούσια η επιστολή

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να σας ενημερώσω για την απόφαση μου να αποχωρήσω από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Με έκπληξη και θλίψη, έχω παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα, αριθμό στελεχών, μελών και οπαδών του ΔΗΚΟ να εμπλέκονται σε αντιπαραθέσεις με εκατέρωθεν «πυρά», στοχεύοντας άτομα που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Δημοκρατικό Κόμμα, εκτοξεύοντας εναντίον τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις, που εντοπίζει κανείς σε λεξιλόγιο καφενείου, παρά σε λεξιλόγιο σύγχρονου πολιτικού κόμματος που θέλει να ενστερνίζεται τις αρχές της δημοκρατίας και του πολιτικού πολιτισμού.

Λυπούμαι να πω ότι με τη στάση τους αυτή, στελέχη και μέλη του κόμματος, ενεθάρρυναν και συνεχίζουν να ενθαρρύνουν δυστυχώς, τον «κανιβαλισμό προσώπων» κυρίως στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Προσωπικά, ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι εναντίον της όποιας μορφής βίας, διαπόμπευσης και εξευτελισμού ανθρώπων, από οπουδήποτε και αν προέρχεται αλλά και εναντίον του οποιουδήποτε και εάν ασκείται.

Ακόμη πιο θλιβερό και ανησυχητικό όμως κ. Πρόεδρε, είναι το γεγονός ότι άτομα τα οποία τοποθετούν πλέον εαυτούς στο χώρο του ΔΗΚΟ, καταφέρονται συστηματικά εναντίον συμπατριωτών μας, οι οποίοι τυγχάνει να έχουν διαφορετικές θέσεις και εκτιμήσεις στο Κυπριακό και οι οποίοι, ανήκουν είτε στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, είτε στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής Δεξιάς, είτε είναι απλά ανένταχτοι πολίτες.

Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός, ότι σχεδόν καθημερινά, συμπατριώτες μας λοιδορούνται και διαπομπεύονται ως «προδότες» και ως άτομα «χαμηλών αντιστάσεων» επειδή διαπράττουν το «μέγα έγκλημα» να εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου μας και τις καταστροφικές συνέπειες που επιφυλάσσει για την Κύπρο μια οριστική διχοτόμηση. Ανήκω κ. Πρόεδρε, στην κατηγορία των συμπατριωτών μας που θεωρούν, πως όσο καταστροφική εξέλιξη μπορεί να είναι μια κακή λύση του Κυπριακού, άλλο τόσο καταστροφική, είναι και η μη λύση του Κυπριακού.

Για τις πιο πάνω συμπεριφορές κ. Πρόεδρε, οφείλω να ομολογήσω ότι ανέμενα από εσάς, ως Αρχηγός κόμματος που είστε, να τις κακίσετε και να διαχωρίσετε αμέσως τη θέση σας, κάτι όμως που δυστυχώς δεν επράξατε, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο, όπου οι εκφραστές αυτών των ακραίων συμπεριφορών και διχαστικών αντιλήψεων, να θεωρούν το ΔΗΚΟ, ως το καινούργιο τους πολιτικό σπίτι.

Σ’ ένα τέτοιο κόμμα, που επιλέγει να τηρεί στάση απάθειας, ενθαρρύνοντας ουσιαστικά το στήσιμο λαϊκών δικαστηρίων από οπαδούς και μέλη του, που μοιράζουν με ευκολία πιστοποιητικά πατριωτισμού αλλά και καταδίκες εναντίον των ίδιων των συμπατριωτών τους, προσωπικά δεν επιθυμώ να ανήκω.

Επιπρόσθετα κ. Πρόεδρε, θεωρώ ότι εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης, σεβασμού και διαφάνειας στις διαδικασίες που φαίνεται πλέον να ακολουθεί το ΔΗΚΟ, δεν απομένει πια οτιδήποτε άλλο που να με κρατά σ’ αυτό το κόμμα και να με κάνει να αισθάνομαι ότι μπορώ να προσφέρω.

Τέλος, εύχομαι ότι εξ αφορμής της επιστολής μου, αντί να ασχοληθείτε με την ασημαντότητα μου, θα εστιάσετε και θα συμβάλετε εμπράκτως στη διασφάλιση της ενότητας του λαού, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαφθοράς στον τόπο μας αλλά και στην πραγματική προστασία της χαμηλά εισοδηματικής και μεσαίας τάξης, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι συμπολίτες μας, βρίσκονται ήδη σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, συνεπεία των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας Covid-19.

Παρακαλώ πολύ όπως δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στον Διευθυντή του Γραφείου σας, να μεριμνήσει για την άμεση διαγραφή μου από το Μητρώο Μελών του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Ευχαριστώ,

Αδάμος Ασπρής
Μέλος Επαρχιακής Επιτροπής Κερύνειας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση