ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:40
 

Αποχώρησε ο Παύλος Μυλωνάς, αναμενόμενο λέει η Συμμαχία Πολιτών

Αναμενόμενη η αποχώρηση του βουλευτή αναφέρει το κόμμα

Newsroom K

Αποχώρησε από την Συμμαχία Πολιτών ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς. Όπως εξήγησε, η απόφαση του αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της διαφωνίας του με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018. Όπως δήλωσε στο Megaone, ο κ. Μυλωνάς, έπραξε με βάση την συνείδηση του. «Το έλεγα και προεκλογικά πως στόχος μου ήταν καταρχήν η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων στην Κύπρο και δεύτερο να μπει ένα τέλος στην κομματοκρατία. Κύρια έννοια μου είναι το κυπριακό», ανέφερε.

Δήλωσε παράλληλα ότι θα παλέψει «με τις ελάχιστες δυνάμεις που έχω για την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων».

Ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα δεν έχει να κάνει με τον Γιώργο Λιλλήκα τον οποίο χαρακτήρισε ως ικανότατο πολιτικό, ενώ ανέφερε ότι είναι πρόωρο να αναφέρει αν είχε επαφές με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η πρώτη αντίδραση της Συμμαχίας Πολιτών

Ως αναμενόμενη χαρακτηρίζει την αποχώρηση Μυλωνά η Συμμαχία Πολιτών στην πρώτη της αντίδραση. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», θεωρούν ότι πλέον άνοιξε ο δρόμος για περισσότερες αποχωρήσεις ενώ αναμένουν ως την Δευτέρα να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πληροφορίες από την Συμμαχία αναφέρουν ότι ο Παύλος Μυλωνάς είχε  αναφέρει και στο παρελθόν ότι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί το κόμμα, ωστόσο σε περίπτωση διαφωνίας του θα αποχωρούσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών

Ως Συμμαχία Πολιτών σεβόμαστε την απόφαση του κ. Μυλωνά να παραιτηθεί από το Κίνημα. Είναι πολιτικά ηθικό όταν κάποιος δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόφαση της πλειοψηφίας ενός Κινήματος, να αποχωρεί.

Ως Συμμαχία Πολιτών διευκρινίζουμε ότι ουδέποτε παρεκκλίναμε από τις αρχές μας.

Ήμασταν και παραμένουμε κατά της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και δεν το διαπραγματευόμαστε γιατί πρόκειται για την επίσημη διχοτόμηση της πατρίδας μας.

Ήμασταν και παραμένουμε αντιμνημονιακό Κίνημα. Δεν ψηφίσαμε κανένα μνημονιακό νομοσχέδιο γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική δημιουργεί αύξηση των ανισοτήτων, αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη μερίδα του λαού στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ήμασταν και παραμένουμε υπέρ της άμεσης και σωστής εφαρμογής του ΓΕΣΥ γιατί θεωρούμε εγκληματικό να κινδυνεύουν καθημερινά ανθρώπινες ζωές και κάποιοι να προωθούν τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα.

Ήμασταν και είμαστε κατά των πελατειακών σχέσεων και του ρουσφετιού για τούτο και είμαστε οι μοναδικοί που δεν καταδεχτήκαμε να δώσουμε λίστες διορισμού για Ημικρατικούς οργανισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τουναντίον καταθέσαμε σωρεία Προτάσεων για πάταξη της κομματοκρατίας που είναι η πηγή της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Παύλου Μυλωνά

«Θέλω να ανακοινώσω την απόφαση μου να αποχωρήσω από τη Συμμαχία Πολιτών και τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής μου δράσης ως ανεξάρτητος. Την απόφαση μου αυτή την οφείλω στην ανάγκη για σεβασμό πρώτα απ’ όλα του ίδιου του εαυτού μου. Υπάρχουν σοβαρότατες διαφωνίες κυρίως με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», ανέφερε σε δήλωση του στη Βουλή ο Παύλος Μυλωνάς.

«Για μένα υπέρτατος στόχος της πολιτικής μου δράσης ήταν, είναι και θα παραμείνει η ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και η αλλαγή στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης με τον τερματισμό της κομματοκρατίας σε όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών, δηλαδή επαναφορά της ιδιότητας του πολίτη και όχι του πελάτη», πρόσθεσε.

«Ακόμα οι σοβαρότατες ευθύνες τόσο του ΔΗΣΥ όσο και του ΑΚΕΛ, τόσο για την καταστροφή της οικονομίας όσο και για την διαφθορά και την ατιμωρησία, καθώς επίσης και η συμπόρευση αυτών των δύο κομμάτων στο Κυπριακό δεν μπορούν να τύχουν οποιασδήποτε στήριξης ή ανοχής, έμμεσης ή άμεσης» συμπλήρωσε.

«Αυτές είναι οι διαχρονικές μου θέσεις, αυτές ήταν και προεκλογικά και αυτές θα παραμείνουν. Δεν υπάρχουν για μένα θεόσταλτοι σωτήρες αλλά μόνο συλλογικότητα, συστράτευση και ενότητα όλων των δυνάμεων για την επιτυχία όλων των στόχων που έχουν τεθεί» δήλωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα υποστηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές ο κ. Μυλωνάς είπε ότι είναι νωρίς για οποιεσδήποτε αποφάσεις, σημείωσε ωστόσο ότι η ανάγκη συστράτευσης και συλλογικότητας είναι δεδομένη. Και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συναγωνιστές του έξω από τα κοινοβουλευτικά θέσμια με τους οποίους βρίσκεται σε διάλογο θα καταλήξουν σε κάποια στιγμή συλλογικά σε τελικές αποφάσεις.

Σε ερώτηση αν αναμένεται να αποχωρήσουν και άλλα στελέχη από τη Συμμαχία Πολιτών ο κ. Μυλωνάς είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για άλλους, μόνο για τον εαυτό του.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X