ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρέστη: Παραιτήθηκα για λόγους αξιοπρέπειας

Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του πορίσματος δήλωσε ο δικαστής Γιώργος Αρέστη

Newsroom K

Για την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της Αρχής Δημόσιας Εποπτεία του Ελεγκτικού Επαγγέλματος, αναφέρθηκε ο δικαστής Γιώργος Αρέστη.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Αρέστη έθεσε θέμα αξιοπρέπειας ενώ έκανε λόγο για προσβλητική για τον ίδιο αμφισβήτηση από κυβερνητικής πλευράς του πορίσματος της Ερευνητικής για τον Συνεργατισμό.

Πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια αποδόμησης του πορίσματος και απαξίωσής του αλά καρτ.

Ο κ. Αρέστη, δήλωσε πως ο ίδιος αισθάνεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα όσα λέχθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον Υπουργό Οικονομικών για το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για αντιφατικά πορίσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό σε σχέση με τα ευρήματά της, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί επειδή έτσι αποφάσισαν τρεις που δεν θεμελιώνουν αυτά που λένε, ο ίδιος να πει ότι για να διασωθούν οι θεσμοί «πρέπει να θυσιαστεί η Ιφιγένεια». Την ίδια ώρα ανέφερε ότι «αυτό για το οποίο οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική είναι ότι δυστυχώς η εμπλοκή των κομμάτων στον Συνεργατισμό αποτέλεσε και την θανατηφόρα συνταγή».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Αρέστη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρθηκε στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής. 

«Είναι η μοναδική έρευνα για τράπεζα που δεν περιλαμβάνει έναν ισολογισμό τραπέζης», ανέφερε ο κ. Προδρόμου, ενώ πρόσθεσε πως η έρευνα για τον Συνεργατισμς αν και αφορά τράπεζα, δεν περιλάμβανε επίσης ανάλυση κεφαλαιουχικών στοιχείων της τράπεζας.

Σε δηλώσεις του την Δευτέρα ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «ο καθένας είναι ελεύθερος φυσικά να κάνει τις επιλογές του. Η Κυβέρνηση είχε κάνει εκείνη την επιλογή, ο κ. Αρέστη παραιτείται, θα πρέπει να αντικατασταθεί». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Σιωπηλή διαμαρτυρία για τον θάνατο του 14χρονου Στυλιανού (φώτο, βίντεο)

«Aυτό που συμβαίνει για χρόνια στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είναι μικρογραφία της σαθρής κατάστασης ...»
ΑΚΑ  |  10:00

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X