ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του Αμάλθεια, ανακοίνωσε ο ΠτΔ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Αρνήθηκε το ναυάγιο για το τερματικό στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για την οποία στην παρούσα φάση δεν θέλει και ούτε είναι σωστό να πει οτιδήποτε δημόσια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Κύπρου, στη Λεμεσό, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπήρξε ναυάγιο σε σχέση με τη χθεσινή συνάντηση του με τον Πρέσβη της Κίνας για το τερματικό στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει ναυάγιο. Υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για την οποία στην παρούσα φάση δεν θέλω και ούτε είναι σωστό να πω οτιδήποτε δημόσια. Συζητούμε με ένα και μοναδικό στόχο, να υλοποιηθεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο για την Κυπριακή Δημοκρατία που, ήδη, έχει καθυστερήσει, ήδη δόθηκαν δύο χρονικές παρατάσεις και συζητούμε. Το έργο αποτελείται από τρία μέρη, αλλά στην παρούσα φάση δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «αν χρειαστεί θα υπάρξουν πολλές συναντήσεις. Προσεγγίζουμε αυτή τη συζήτηση που έχουμε από τη μια για να υλοποιηθεί ένα στρατηγικής σημασίας έργο της Κυπριακής Δημοκρατίας και από την άλλη να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του κράτους, γιατί το κράτος, η Κυβέρνηση λειτουργεί, διαπραγματεύεται, προσεγγίζει τα θέματα με ένα και μοναδικό στόχο, να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».

Ερωτηθείς είπε ότι «η δική μου συζήτηση χθες ήταν αποκλειστικά σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, δεν κάνω τεχνικές διαπραγματεύσεις».

Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του Αμάλθεια

Επισκέψεις από αρχηγούς κρατών που θέλουν να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια θα πραγματοποιηθούν σύντομα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, όπου βρίσκεται για να χαιρετίσει τις εργασίες της 35ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κλήθηκε να αναφερθεί στο Αμάλθεια και είπε ότι η πρωτοβουλία «μπήκε στις ράγες».

Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό, έχουμε αρκετή βοήθεια από τρίτες χώρες που θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια». Πρόσθεσε ότι «θα έχουμε και κάποιες επισκέψεις σύντομα από αρχηγούς κρατών που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, θέλουν να την στηρίξουν ακόμη περισσότερο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε, «θεωρώ ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ότι πλέον υλοποιείται μια πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία ξεκίνησε, να σας υπενθυμίσω τον Οκτώβριο του 2023».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση