ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχές Δεκεμβρίου η επίσημη λίστα ΔΗΣΥ για δημοτικές

Δεν τα βρίσκει με ΔΗΚΟ στους μεγάλους δήμους

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Ένα βήμα πριν τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων ενόψει των δημοτικών εκλογών του Ιουνίου φέρεται να βρίσκεται ο ΔΗΣΥ, με την ηγεσία του κόμματος να διαβουλεύεται με ΔΗΚΟ και ΔΗ.ΠΑ ώστε να μπουν οι τελευταίες πινελιές στις λίστες.

Στη χθεσινή συνάντηση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ έγινε προσπάθεια να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέτωπα αν και ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχει δώσει ακόμη τις τελικές του απαντήσεις. Όπως όλα δείχνουν στον δήμο Αμμοχώστου θα υπάρχει συνεργασία των δύο με στήριξη του Γιάννη Καρούσου για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης και του Γιώργου Νικολέττου για τη δημαρχεία, αν και το ΔΗΚΟ εξέφρασε τη δυσφορία του για τις πολλές υποψηφιότητες ανταρτών του ΔΗΣΥ.

Στη Λευκωσία παρά τις πιέσεις που υπάρχουν και τα εναλλακτικά σενάρια που καταθέτονται στο τραπέζι, όλα δείχνουν πως Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Κωνσταντίνου έχουν κλειδώσει για Περιφερειάρχης και Δήμαρχος αντίστοιχα. Το παζάρι στον μητροπολιτικό δήμο έχει να κάνει τη παρούσα στιγμή περισσότερο με τις αντιδημαρχίες μιας και ο ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε πως διεκδικεί τη θέση της Λευκωσίας με τον Χρύσανθο Φάκα, του Αγίου Δομετίου πηγαίνει στο ΔΗΚΟ, η Αγλαντζιά δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ενώ την Εγκωμη διεκδικούν τόσο ο ΔΗΣΥ με Φοίβο Ζαχαριάδη όσο και η ΔΗ.ΠΑ με τον Πανίκο Κωνσταντίνου. Γι’ αυτό και αναζητείται μια σολομώντεια λύση προκειμένου να μη διαταραχθεί η γενικότερη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Στον δήμο Λάρνακας όπως όλα δείχνουν ο Χάρης Μίλλας θα είναι ο ανθυποψήφιος του Ανδρέα Βύρα, αν και οι αρχικές προθέσεις του πρώτου ήταν να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη. Μία υποψηφιότητα την οποίο δεν φαίνεται να στηρίζει το ΔΗΚΟ μιας και καλοβλέπει τον Ανδρέα Βύρα έχοντας εξασφαλίσει στήριξη από το ΑΚΕΛ για την αντιδημαρχία του Ιάσωνα Ιασωνίδη. Συνεργασία δεν φαίνεται να προκύπτει και σε ότι αφορά τον Περιφερειάρχη, με τον ΔΗΣΥ να προσανατολίζεται προς τη στήριξη του νυν Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη έχοντας απέναντι τον διευθυντή του Σ.Α.Λ Άγγελο Χατζηχαραλάμπους, που θα στηριχτεί από ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Στη Λεμεσό η συνεργασία όπως λέχθηκε και χθες μεταξύ ΔΗΣΥ –ΔΗΚΟ φέρεται να περιορίζεται στην υποψηφιότητα Βασίλη Δημητριάδη για τον Επαρχιακό Οργανισμό μιας και για τη δημαρχία θα πάρουν διαφορετικούς δρόμους με το ΔΗΚΟ να στηρίζει Γιάννη Αρμεύτη και την Πινδάρου να επιλέγει Νίκο Νικολαΐδη αν και γνωρίζει πως τα προγνωστικά είναι εναντίον του.

Ούτε στον δήμο Πάφο τα δύο κόμματα θα καταφέρουν να συνεργαστούν μιας και η υποψηφιότητα Φαίδωνα Φαίδωνος αποτελεί κόκκινο πανί για το ΔΗΚΟ. Ο ΔΗΣΥ σε αυτήν την περίπτωση στρέφεται προς τη ΔΗ.ΠΑ προσφέροντας της αντιδημαρχία της πόλης. Σε ότι αφορά τον Επαρχιακό Οργανισμό, η υποψηφιότητα Χρήστου Πατσαλίδη άλλαξε τα δεδομένα με τα δύο κόμματα να παίρνουν διαφορετικούς δρόμους μιας και ο ΔΗΣΥ εμμένει στην υποψηφιότητα Κωστάκη Κωνσταντίνου.

Η Πινδάρου πάντως αναμένει εντός της βδομάδας απαντήσεις από το ΔΗΚΟ σε ζητήματα που χαρακτηρίστηκαν χθες εκκρεμόντα ενώ παράλληλα τη Πέμπτη θα υπάρξει συνάντηση της Αννίτας Δημητρίου με τον Μάριο Καρογιάν ώστε να δοθούν απαντήσεις στα όσα οι δύο ηγεσίες συζήτησαν την προηγούμενη βδομάδα.

Από εκεί και πέρα, σε συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου που θα συνέλθει πιθανότατα την Παρασκευή ή αρχές της ερχόμενης βδομάδας ο ΔΗΣΥ θα λάβει και τις τελικές του αποφάσεις σε σχέση με τους υποψήφιους τους κόμματος σε ότι αφορά Δημαρχίες, αντιδημαρχίες και Περιφερειάρχες.

Στη συνέχεια αναμένεται να δοθεί ένα περιθώριο λίγων ημερών ώστε οι υποψήφιοι να εξαγγείλουν υποψηφιότητα, τουλάχιστον αυτοί που δεν το έχουν πράξει μέχρι σήμερα, για να ακολουθήσει το πολιτικό γραφείο του κόμματος που θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις ώστε το κόμμα να ανακοινώσει και επίσημα τους υποψήφιους του ενόψει των τοπικών εκλογών του ερχόμενου Ιουνίου.

Αναμένεται η διαδικασία εντός του ΔΗΣΥ να ολοκληρωθεί πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων από τα ενδιαφερόμενα μέλη για τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών Συμβούλων και Σχολικών Εφόρων μιας και όπως σημειώνεται θα πρέπει να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος σε άτομα που θα μείνουν εκτός νυμφώνος να εκδηλώσουν ενδιαφέρον - αν το επιθυμούν- για τα δημοτικά συμβούλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Οριάνας Παπαντωνίου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση