ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχιεπίσκοπος για Γεροσκήπου: Εγώ είμαι ο διαχειριστής της περιουσίας της Εκκλησίας

Ο Μακαριότατος έκανε αναφορά στο θέμα της αξιοποίησης του εκκλησιαστικού παραλιακού τεμαχίου στην περιοχή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ αναφέρθηκε στο θέμα της αξιοποίησης του εκκλησιαστικού παραλιακού τεμαχίου στη Γεροσκήπου. Είπε πως δεν θα ανεχτεί κανέναν, και πως ο ίδιος είναι διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας, για αυτό θα πρέπει να την διαχειριστεί με τον πλέον άριστο τρόπο. Αν εξήγησε ήταν δική του θα την έκανε ότι ήθελε, θα μπορούσε και να την χάριζε.

Είπε πως κάποιοι, τους οποίους βοήθησε "φέρθηκαν πολύ αχάριστα" προς τον ίδιο και την Εκκλησία. "Μπορεί να έγιναν εκατομμυριούχοι, αλλά δεν έγιναν άνθρωποι", είπε, προσθέτοντας πως τα εκατομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει, είπε πως παρόλο που η σειρά των χημειοθεραπειών στις οποίες υποβάλλεται είναι επιθετική ο ίδιος αντέχει

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι, παρόλο που στη Μητρόπολη Πάφου πέρασε περισσότερα χρόνια απ’ ότι στην συγκεκριμένη Μονή, το Μοναστήρι του Αγίου Νεοφύτου ήταν μεγάλη σχολή, και τον βοήθησε, όπως είπε, να διοικήσει και τη Μητρόπολη και την Αρχιεπισκοπή.

Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε το καθήκον του, και η παρουσία του στην έδρα των ΗΕ ήταν πολύ θετική, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος. Χαρακτήρισε, εξάλλου, θετική τη συνάντηση του Προέδρου με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Σημείωσε ότι η τριμερής συνάντηση που πάει να κανονιστεί είναι θετικό στοιχείο. Άμα βρεθούν οι δύο ηγέτες ενώπιον του ΓΓ εκείνα που θα πουν θα είναι δεσμευτικά, σημείωσε. Επεσήμανε πως για να γίνει πενταμερής συνάντηση αυτό θα πρέπει να μελετηθεί καλά. Εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει η τριμερής συνάντηση, που θα είναι και η ουσία, όπως είπε. Ακόμη ανέφερε πως "αν δεν εξεύρουμε λειτουργική λύση τότε πρέπει να το ξεχάσουμε".

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της υγείας που αντιμετωπίζει, είπε πως παρόλο που η σειρά των χημειοθεραπειών στις οποίες υποβάλλεται είναι επιθετική ο ίδιος αντέχει. Είπε ακόμη ότι δοξάζει τον θεό που τον υπέβαλε σε αυτή τη δοκιμασία, την ασθένεια, αφού έγινε πιο αυστηρός, τόσο με τον εαυτό του όσο και με τους άλλους, για το καλό της Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

"τα εκατομμύρια δεν φέρνουν την ευτυχία" Ακούει τι λέει;

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X