ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχιεπίσκοπος για Τουρκία: Να σταματήσει να είναι ο ταραξίας στην Αν. Μεσόγειο

Ο Μακαριότατος συναντήθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή με τον υπουργός Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν η Κύπρος έχει μία ισχυρή οικονομία «και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, θα ξέρει η Τουρκία ότι δεν θα μπορεί να προελάσει εύκολα, χάριν στην ισχύ των οπλικών συστημάτων μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι η πολιτική τής σύγχρονης εποχής όμως επιβάλλει συνεργασία «και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει από το να είναι ο ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου συναντήθηκε σήμερα, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, με το νέο Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, καλωσορίζοντας τον κ. Πετρίδη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συνεχάρη το νέο Υπουργό για την εκλογή και το διορισμό του στη νευαραλγική θέση τού Υπουργού Άμυνας της ημικατεχόμενης Κύπρου.

«Θα είμαστε πάντοτε σε επαφή γιατί μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας, η αμυντική της θωράκιση μπροστά στις συνεχείς προκλήσεις τής Τουρκίας, της οποίας μόνιμη επιθυμία είναι η πλήρης τουρκοποίηση τού νησιού μας. Ευελπιστούμε πως με τη βοήθεια τού Θεού θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για τα εθνικά μας προβλήματα. Έχω ξεκαθαρισμένες απόψεις. Αν η Κύπρος έχει μία ισχυρή οικονομία και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα οπλικά συστήματα, θα ξέρει η Τουρκία ότι δεν θα μπορεί να προελάσει εύκολα, χάριν στην ισχύ των οπλικών συστημάτων μας. Όσα κάνει η Τουρκία τα κάνει για εσωτερική κατανάλωση. Η πολιτική τής σύγχρονης εποχής όμως επιβάλλει συνεργασία και η Τουρκία πρέπει να σταματήσει από το να είναι ο ταραξίας στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως «θα συνεχίσουμε το έργο που επιτελείται και θα προχωρήσουμε στο αύριο με ένα καλύτερο μέλλον για τον Ελληνισμό της Κύπρου».

«Θεωρούμε επιβεβλημένο να επισκεπτόμαστε τον Προκαθήμενο τής Εκκλησίας μας και να διατηρούμε όπως και με όλες τις παρατάξεις στενές σχέσεις, καθότι ως ένα σώμα πρέπει να στεκόμαστε σ’ αυτό τον αγώνα», σημείωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσέφερε στο νέο Υπουργό ένα αργυρό δίσκο με το δικέφαλο αετό στο μέσον, σύμβολο τής βυζαντινής αυτοκρατορίας. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος παρέθεσε γεύμα στον Υπουργό Άμυνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  ΑΟΖ  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε πίεση ο Κόκκινος

Σε πίεση ο Κόκκινος

Ενοχλημένος εδώ και μέρες ο Πρόεδρος τη στιγμή που ο Αβέρωφ Νεοφύτου τον άδειασε ευσχήμως
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ