ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άρχισαν τα τηλέφωνα και οι συναντήσεις ενόψει ανασχηματισμού

Την Τρίτη θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία διαβεβαίωσης των νέων υπουργών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η παραίτηση της Στέλλας Κυριακίδου από την αντιπροεδρία του ΔΗΣΥ και της βουλής, η διαβεβαίωση του Χάρη Γεωργιάδη ότι δεν θα παρουσιάσει ο ίδιος τον προϋπολογισμό στη βουλή αλλά ο διάδοχός του αλλά και η αιφνίδια παραίτηση του Σόλωνα Κασσίνη ως βουλευτή του ΔΗΣΥ, κατέδειξαν πως ο ανασχηματισμός, τουλάχιστον αυτή τη φορά είναι θέμα ημερών.

Ο Πρόεδρος πήρε τις αποφάσεις του και τα τελευταία εικοσιτετράωρα πραγματοποίησε συναντήσεις και τηλέφωνα. Ενημέρωσε τους υπουργούς που φεύγουν και βρίσκεται πλέον σε διαδικασία πλήρωσης των κενών. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδης αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη τους συνεργάτες του και τους λειτουργούς του υπουργείου Οικονομικών, ετοιμάζοντας βαλίτσες για την Πινδάρου.

Αν και ο Πρόεδρος θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του γύρω από το ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν, όλα δείχνουν πως τόσο το υπουργείο Παιδείας όσο και το υπουργείο Συγκοινωνιών αλλάζουν πολιτικό προϊστάμενο. Στο υπουργείο Παιδείας ακούγεται εδώ και καιρό το ενδεχόμενο ακαδημαϊκού ο οποίος θα μπορεί να προσέλθει σε διάλογο με τις συντεχνίες. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις που πρόσκεινται στον ΔΗΣΥ είχαν ερωτηθεί για το όλο ζήτημα. Δεν αποκλείεται στο υπουργείο Παιδείας να μετακινηθεί ο Πρόδρομος Προδρόμου ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας, ενώ το ενδεχόμενο διορισμού του Νίκου Τορναρίτη απομακρύνθηκε εδώ και καιρό. Αν και η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αλλά και η Πινδάρου έστειλαν το μήνυμα πως βλέπουν θετικά έναν τέτοιο διορισμό, ο Πρόεδρος φάνηκε ανένδοτος.

Στον Λόφο φαίνεται να μετακομίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας και να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου

Στο υπουργείο Συγκοινωνιών, πολύ πιθανό είναι το όνομα της δικηγόρου Έμιλυς Γιολίτη. Η «Κ» είχε γράψει από το καλοκαίρι το όνομα της γνωστής δικηγόρου, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις σε έναν τέτοιο διορισμό από πρόσωπα τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Πινδάρου.

Στον Λόφο φαίνεται να μετακομίζει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Παναγιώτης Σεντώνας και να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο ανάληψης της θέσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, στο σενάριο που ο κ. Προδρόμου μετακινηθεί στο Παιδείας.

Η Κλέλια Βασιλείου εγκαταλείπει τη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου και διορίζεται το πιο πιθανό ως επίτροπος περιβάλλοντος. Δεν αποκλείεται βεβαίως και η θέση του επιτρόπου ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων, μετά και την αποχώρηση του Γιαννάκη Παπαδούρη.

Στο υπουργείο Οικονομικών μετακινείται όπως είναι γνωστό ο Κωνσταντίνος Πετρίδης και τη θέση του αναλαμβάνει ο βουλευτής Λευκωσίας Νίκος Νουρή. Ο Γιώργος Λακκοτρύπης δεν εγκαταλείπει επί του παρόντος το υπουργείο, ωστόσο βάσει και δικών του δηλώσεων, πολύ πιθανή είναι η αποχώρησή του τους επόμενους μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση