ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άρχισε ονοματολογία ανασχηματισμού

Τα ονόματα που παίζουν για το υπουργικό μετά και την μετακίνηση των Σαββίδη-Αγγελίδη στη νομική υπηρεσία

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Τόσο η ονοματολογία όσο και η χρονική συγκυρία των ανακοινώσεων του Προέδρου Αναστασιάδη για τον διορισμό γενικού εισαγγελέα και βοηθού γενικού εισαγγελέα, προκάλεσαν εκπλήξεις και συζητήσεις ακόμα και εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού. Όχι μόνο γιατί έμεινε εκτός, την υστάτη το φαβορί για τη θέση του γενικού εισαγγελέα Ιωνάς Νικολάου αλλά γιατί ανοίγει ζήτημα ευρύ ανασχηματισμού. Τα όσα ακούγονται πάντως μέχρι τώρα τείνουν στην αύξηση των γυναικών εντός του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ήταν ο πρώτος που ανακοινώθηκε πως αποχωρεί από το υπουργικό σχήμα. Στη θέση του αναμένεται να μετακινηθεί η νυν υφυπουργός ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου. Για την κ. Πηλείδου υπήρχαν ενστάσεις πέριξ του Προεδρικού και της Πινδάρου καθότι θεωρείται πετυχημένη στο πόστο της. Για τη θέση της ακούγεται το όνομα της γνωστής δικηγόρου Έμιλυς Γιολίτη. Το όνομά της είχε ακουστεί και στο παρελθόν και θεωρείτο κλειδωμένο μέχρι την υστάτη για το υπουργείο συγκοινωνιών και έργων. Συναγερμικά στελέχη θεωρούν πάντως πως η κα Γιολίτη θα μπορούσε να αναλάβει κάλλιστα και το υπουργείο εμπορίου, λόγω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της αλλά και της πείρας της.

Για το υπουργείο δικαιοσύνης, ακούγεται έντονα πάλι το όνομα της κας Γιολίτη  το όνομα της νυν διευθύντριας φυλακών Άννας Αριστοτέλους ενώ κάποιοι βάζουν στο τραπέζι και το όνομα της επιτρόπου νομοθεσίας Λουίζας Ζαννέτου. Όνομα το οποίο είχε ακουστεί και στο παρελθόν για τη θέση του βοηθού γενικού εισαγγελέα. Ανοικτό θεωρείται το ποια θα είναι η επιλογή του Προέδρου για τη θέση του υπουργού άμυνας, με κυβερνητικούς κύκλους να επισημαίνουν πως η θέση δεν έχει ακόμη κλειδώσει. Υπάρχουν ωστόσο σκέψεις για νεαρό δικηγόρο μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Λευκωσίας.  Οι ανακοινώσεις όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση