ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία ο Πρόεδρος

Θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες

ΚΥΠΕ

Αρχίζει σήμερα Πέμπτη την επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στη Βαρσοβία, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης θα υπογραφεί μνημόνιο συναντίληψης στον τομέα του Αθλητισμού.

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία την Πέμπτη, και ακολούθως θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Πολωνίας στον τομέα του Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τη Βουλής Σζιμόν Χολόβνια.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η σύζυγος του και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Ντούντα.

Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Κρακοβία όπου θα επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο Jagiellonian.

Ο Πρόεδρος θα έχει επίσης συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση του στο Μουσείου του Πανεπιστημίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούν το κάστρο Βάβελ, ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Παρασκευής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ