ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει το παρασκήνιο για την δημαρχία Αγλαντζιάς

Ο Κώστας Κόρτας έχει ήδη κλειδώσει με το ΔΗΚΟ, όμως το ΑΚΕΛ δεν είπε την τελευταία του κουβέντα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Με τη σημερινή τελετή διαβεβαίωσης των νέων υπουργών, αρχίζουν οι διεργασίες για τη θέση του δημάρχου Αγλαντζιάς η οποία κενώνεται με την μετακίνηση του Χαράλαμπου Πετρίδη στο υπουργείο Άμυνας. Πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών θεωρούνται η 26η Ιουλίου και η 2α Αυγούστου ενώ τα κόμματα έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τους υποψηφίους δημάρχους.

Ο πρώην δήμαρχος Αγλαντζιάς Κώστας Κόρτας (ανθυποψήφιος του Χαράλαμπου Πετρίδη το 16, χάνοντας την δημαρχία για μόλις 80 ψήφους) έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συζητήσει το θέμα διεκδίκησης της δημαρχίας σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και έχει κλειδώσει η υποψηφιότητά του.

Όλα ανοικτά για ΑΚΕΛ

Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα τον στηρίξει και αυτή τη φορά το ΑΚΕΛ. Το κόμμα της Αριστεράς δεν πήρε τις τελικές του αποφάσεις. Για κάποιους θεωρείται βεβαίως πιθανή η στήριξη του κ. Κόρτα δεδομένης και της συνεργασίας που είχαν τα δύο κόμματα για εκλογή του στη δημαρχία της Αγλαντζιάς το 2016. Τα δεδομένα βεβαίως τότε ήταν διαφορετικά και εντός του ΔΗΚΟ, καθώς η Δημοκρατική Παράταξη δεν υπήρχε και η καρογιανική πτέρυγα στήριζε το ενδεχόμενο εκλογής Κόρτα.

Συζητείται ο Κλεάνθους

Σήμερα η ΔΗΠΑ δεν ευνοεί ένα σενάριο εκλογής Κόρτα. Ήδη ξεκίνησε η φημολογία διεκδίκησης από πλευράς του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου Αγλαντζιάς Μαρίνου Κλεάνθους, σε συνεργασία με άλλο κόμμα.

Ο κ. Κλεάνθους μιλώντας στην «Κ» σημείωσε πως δεν του έχει γίνει η όποια πρόταση για διεκδίκηση της δημαρχίας, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του για το πόσο ενδιαφέρεται ή όχι.

Οι βολιδοσκοπήσεις του ΔΗΣΥ

Κομματικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ένα ενδεχόμενο συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΔΗΠΑ χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο κομματικά στελέχη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει τον αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς Μάριο Χειρίδη για το κατά πόσο ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τη θέση, με τον ίδιο να αρνείται επί του παρόντος. Συζητείται παράλληλα το όνομα του δημοτικού συμβούλου του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κωνσταντίνου, χωρίς ωστόσο κάτι να είναι σίγουρο ακόμη.

Ενδιαφέρον από Βασιλειάδου

Στο κάδρο πάντως μπαίνει και η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίας Βασιλειάδου. Η ΕΔΕΚ έχει ήδη κάνει κρούσεις στα άλλα κόμματα για το ενδεχόμενο στήριξης της κας Βασιλειάδου και επί του παρόντος η ίδια φέρεται έτοιμη να διεκδικήσει την δημαρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X