ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άσκηση έρευνας - διάσωσης μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων Κύπρου - Ιταλίας (εικόνες)

Η άσκηση εκτελέστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου

ΚΥΠΕ

Μικρής κλίμακας άσκηση έρευνας – διάσωσης (Ε-Δ) πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων Κύπρου και Ιταλίας.

Σε ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) αναφέρεται ότι το πρωί της Παρασκευής, 9 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε κοινή, μικρής κλίμακας, άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ), με την ονομασία «CYPIT-01/22», μεταξύ αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ιταλίας.

Η άσκηση «εκτελέστηκε σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης Ε-Δ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή της Φρεγάτας «Franscesco Mimbelli» του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης «Ιωαννίδης» και ελικοπτέρου της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς καθώς και εξειδικευμένων νοσηλευτών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας».

Προστίθεται ότι «τον επιχειρησιακό έλεγχο και τον συντονισμό των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας. Η άσκηση αποτελεί συνέχεια των κοινών δράσεων που διεξάγονται τα τελευταία χρόνια, μεταξύ δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα Ε-Δ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Άμυνα  |  Ευρώπη  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση