ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αστυνομία για φρουρά υποψηφίων: Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση

Ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των υποψηφίων Προέδρων Νίκου Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη και αφού επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ότι δεν χρειάζονται συνοδεία στο παρόν στάδιο, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, που εκδόθηκε μετά τη δημόσια συζήτηση για την παραχώρηση αστυνομικής φρουράς για υποψηφίους στις Προεδρικές Εκλογές.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι σε σχέση με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση αστυνομικής φρουράς στους υποψηφίους για τις Προεδρικές Εκλογές 2023, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου, του Αρχηγείου Αστυνομίας, είχε προχωρήσει καθηκόντως σε σχετική αξιολόγηση κινδύνου και εισηγήθηκε στον Αρχηγό Αστυνομίας την παραχώρηση προσωρινής συνοδείας στους δύο υποψηφίους, μέχρι το τέλος των εκλογών, πρακτική που ακολουθήθηκε και στο παρελθόν.

Προστίθεται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε και με τους δύο υποψηφίους, τους οποίους ενημέρωσε για την πρόθεση της Αστυνομίας, να προωθήσει εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, για έγκριση του εν λόγω προσωρινού μέτρου προστασίας των δύο υποψηφίων. «Ουδείς εκ των δύο έφερε αντίρρηση», αναφέρεται.

Ακολούθως, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προωθήθηκε το θέμα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε.

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας επικοινώνησε με τους δύο υποψηφίους, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικά για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις των υποψηφίων και αφού επικοινώνησαν με τον Αρχηγό ότι δεν χρειάζονται συνοδεία στο παρόν στάδιο, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα ενημερώσει σχετικά το Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση