ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:05
 

Άτυπη διάσκεψη μετά τις «εκλογές»

Ενημερωμένος για τα όσα διαμείβονται στο κυπριακό ο Γκουτέρες ενώ εκφράζει ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης στο Βερολίνο

Newsroom K

Την πρόθεσή του για να πραγματοποιηθεί η άτυπη διάσκεψη μετά τις «εκλογές» στα Κατεχόμενα φέρεται να επιβεβαίωσε ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη στη Γενεύη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και η Βρετανία, μέσω του Ύπατου Αρμοστή Στήβεν Λίλι στην «Κ», αναμένει εξελίξεις μετά τις λεγόμενες εκλογές. Όπως ανέφερε ο κ. Λίλι μετά τις «εκλογές» δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι πλήρως ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό, τις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις παραβιάσεις στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χριστοδουλίδη, αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τις τουρκικές έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ και τα όσα τεκταίνονται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου που είναι σε πλήρη αντίθεση, ανάμεσα σε άλλα, με τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε πως ο κ. Γκουτέρες είναι ενημερωμένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης του Βερολίνου τον Νοέμβριο του 2019. Όπως είπε εξέφρασε «την ξεκάθαρη δέσμευση και ετοιμότητά του για να προχωρήσει η όλη διαδικασία αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία στις κατεχόμενες περιοχές. Μια διαδικασία που, όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τη συζήτηση, θα πρέπει να λάβει χώρα σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα ενισχύει την προσπάθεια, έτσι ώστε να δύναται να οδηγήσει σε θετική κατάληξη, που δεν θα είναι τίποτε άλλο από την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και για τα μνημόνια που υπογράφηκαν ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη ενώ ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X