ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα νέα πρόσωπα του Υπουργικού

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος κ. Κυριάκος Κούσιος

Newsroom K

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ενασκώντας τις δυνάμει του Συντάγματος εξουσίες του αποφάσισε όπως προχωρήσει σε ανασχηματισμό της σύνθεσης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με βάση τις αποφάσεις του Προέδρου, ως Yπουργός Οικονομικών διορίζεται ο μέχρι τώρα Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης. Ως υπουργός Εσωτερικών διορίζεται ο μέχρι σήμερα βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Νίκος Νουρής. Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διορίζεται ο μέχρι σήμερα Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου. Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων διορίζεται ο μέχρι τώρα Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος.

Ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο δικηγόρος κ. Κυριάκος Κούσιος και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διορίζεται ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Παναγιώτης Σεντώνας. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κώστα Χαμπιαούρη ως Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και της κας Κλέλιας Βασιλείου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την ευκαιρία θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνεργασία και το δημιουργικό έργο των απερχόμενων Υπουργών κας Βασιλικής Αναστασιάδου και Κώστα Χαμπιαούρη, καθώς και της μέχρι τώρα Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου και του πρόσφατα παραιτηθέντα Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Γιαννάκη Παπαδούρη.

Η διαβεβαίωση και ανάληψη καθηκόντων των νέων Υπουργών θα γίνει την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, ενώ οι νέοι Επίτροποι αναλαμβάνουν καθήκοντα την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019.

Αναστασιάδης: Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε Χάρη Γεωργιάδη

Τις ιδιαίτερες του ευχατιστίες στον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Σχολιάζοντας τις πολύ θετικές επιδόσεις της οικονομίας και τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις θερμές ευχαριστίες μου στον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, έναν από τους στενότερους συνεργάτες μου, για το έργο που έχει επιτελέσει τόσα χρόνια στη νευραλγικής σημασίας θέση του Υπουργού Οικονομικών, οδηγώντας την οικονομία από τη βαθιά κρίση στην ανάπτυξη. Εύχομαι στον κ. Γεωργιάδη κάθε επιτυχία στη νέα πορεία του».

Τα νέα πρόσωπα

Κυριάκος Κούσιος

Ιδιαίτερα τιμητική χαρακτηρίζει ο Κυριάκος Κούσιος τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που του εμπιστεύτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τον ανασχηματισμό, θέτοντας ως στόχο τους ήπιους τόνους και την αγαστή συνεργασία με τους δημοσιογράφους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Κούσιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την ιδιαίτερη τιμή που του έκανε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του. Διαβεβαίωσε παράλληλα τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την εκτίμησή του προς τον ρόλο τους, εκφράζοντας τη δέσμευσή του για μια παραγωγική και αγαστή συνεργασία μαζί τους.

«Ο Πρόεδρος μου πρότεινε να αναλάβω τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, μια ιδιαίτερα τιμητική θέση για εμένα και θεωρώ ότι είναι ένα καθήκον το οποίο μπορώ να εκπληρώσω για να βοηθήσω τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση», είπε.

Ερωτηθείς για τους στόχους του, είπε ότι θα ήθελε να βάλει «ένα μικρό λιθαράκι για να μπορέσουμε να αυξήσουμε το επίπεδο αυτού που λέγεται πολιτικός πολιτισμός» και ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατόν ήπιος και συγκροτημένος στις δηλώσεις του.

Ο κ. Κούσιος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952 και σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1977 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου και σήμερα είναι Ανώτερος Συνέταιρός στο Δικηγορικό Γραφείο Κούσιος & Κορφιώτης Δ.Ε.Π.Ε. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Στροβόλου, Μέλος του Προξενικού Σώματος, Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Δημοσίων Εταιτρειών, Μέλος Αθλητικών και άλλων Σωμάτων / Επιτρόπων κτλ.

Γιάννης Καρούσος

Ο Γιάννης Καρούσος γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1979 στην Αγία Νάπα. Γονείς του είναι ο Γεώργιος Καρούσος και η Ελένη Τσόκκου-Καρούσου. Έχει δύο αδέλφια, τον Σταύρο και τη Μαρία. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ανάσταση, το γένος Χριστόφορου (Τάκη) Ματθαίου από τον Άγιο Σέργιο και Γιαννούλας Αντωνίου από την Αυγόρου. Μαζί έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, την Ελένη-Ιωάννα και τον Γεώργιο. Έχει αποφοιτήσει από τον οικονομικό κλάδο του Λυκείου Παραλιμνίου. Ως μαθητής είχε εκλεγεί γραμματέας του κεντρικού μαθητικού συμβουλίου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός στις Δυνάμεις Καταδρομών. Είναι πτυχιούχος του Αγγλικού Πανεπιστημίου University of Surrey, με τίτλο σπουδών BSc (Hons) in International Hospitality and Tourism Management, όπου και ειδικεύτηκε σε θέματα στρατηγικής ανάπτυξης τουριστικών προορισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ (Joint) από το Γαλλικό ESSEC Business School και το Αμερικάνικο Cornell University. Είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου Chartered Marketer του Chartered Institute ofMarketing του Ηνωμένου Βασιλείου. Τον Δεκέμβριο του 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά και επανεξελέγη τον Δεκέμβριο του 2011 Στις 3 Μαρτίου 2013, σε ηλικία 34 ετών, εκλέγεται νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών εξ’ αιτίας του αιφνίδιου θανάτου του αείμνηστου Δημάρχου Αντώνη Τσόκκου. Στις 18 Δεκ του 2016 επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας.Επίσης διετέλεσε: Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής επαρχίας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας συμβουλίων Αποχετεύσεων Αγίας Νάπας - Παραλιμνίου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νεολαίας Αγίας Νάπας . Επίσης Διετέλεσε Πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού και μέλος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Αγίας Νάπας. Αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος «Δέσποινα», που στηρίζει παιδιά με παιδικό διαβήτη.

Νίκος Νουρής

Γεννήθηκε στον Αγιο Αντώνιο αλλά έκανε τα πρώτα του παιδικά βήματα στη Χρυσαλιννιώτισσα όπου διέμενε με την οικογένεια του μέχρι τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις του 1963. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου στο χώρο της παιδαγωγικής Ακαδημίας. Στην έκτη δημοτικού εκπροσώπησε το σχολείο του στο μαθητικό τηλεπαιχνίδι «απαντήστε παιδιά» με τον αείμνηστο Φρίξο Πετρίδη στο οποίο και βραβεύτηκε για την επίδοση του στα μαθηματικά. Υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά πρώτα στα φυλάκια του 211 ΤΠ και αργότερα στο 2Ο επιτελικό γραφείο της 3ης Ανωτέρας. Φοίτησε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών σαν υπότροφος του ΙΚΥ ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της φοιτητικής παράταξης Φ.Π.Κ Πρωτοπορία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Το 1991 παντρεύεται την Ειρήνη Μεγαλέμου με την οποία αποκτά τον Φίλιππο και αργότερα την Αριάνα. Ταυτόχρονα με την επαγγελματική του δραστηριοποίηση εισέρχεται εκ νέου στον συνδικαλισμό και το 1987 εκλέγεται Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λευκωσίας –Κερύνειας και Γραμματέας του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το 1999 εκλέγεται Πρόεδρος του Παγκυπρίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι η απόδοση τιμών προς τους προκατόχους του Προέδρους. Το 2009 και ενώ έχει μεσολαβήσει εκ νέου η επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΦΣ, εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της PGEU. Το 1996 εκλέγεται για πρώτη φορά με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας. Το 2011 κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος στις Βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία. Το αποτέλεσμα τον κατατάσσει δεύτερο επιλαχόντα. Το 2013 πρωτοστατεί στον καταρτισμό του προεκλογικού προγράμματος και στηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα του Πρόεδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας Με την εκλογή του Προέδρου της Παράταξης μας στην Προεδρία της Δημοκρατίας και την Υπουργοποίηση Βουλευτών, εισερχεται τον Μάρτιο του 2013 στη Βουλή των Αντιπροσώπων Έκτοτε είναι Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας και Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ενώ διετέλεσε και Μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Περιβάλλοντος και Εργασίας, επιδεικνύοντας σημαντικό νομοθετικό έργο και καταθέτωντας σειρά αυτεπάγγελτων θεμάτων για εξέταση αλλά και εισηγήσεων. Τον Μάιο του 2016 κατέρχεται εκ νέου υποψήφιος στις Βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού στη Λευκωσία και πετυχαίνει την επανεκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων συνεχίζοντας την πλούσια κοινοβουλευτική του δράση. Τον Απρίλη του 2018 ο κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού τον τιμά με την ψήφο του αναδεικνύοντας τον στη θέση του Αντιπροέδρου της παράταξης.

Παναγιώτης Σεντώνας

Γεννήθηκε το 1982 στην Λάρνακα και κατάγεται από το χωριό Τρούλοι. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου σπούδασε με πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - ΜΒΑ καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες. Διετέλεσε Πρόεδρος της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία Πανεπιστημίου Κύπρου, Εκπρόσωπος Φοιτητών στην Φιλοσοφική Σχολή και μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων Πρωτοπορία και Αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ και της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων ΔΗΣΥ. Είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας υλοποίησης του προγράμματοςErasmus + για τη Νεολαία καθώς και του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης. Είναι Αντιπρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Εκπροσωπεί την Κύπρο σε συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Είναι μέλος σε κυπριακούς και διεθνείς επαγγελματικούς συνδέσμους. Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου σε θέματα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X