ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Β. Πάλμας στην «Κ»: Φανατισμός και τοξικότητα στην πολιτική κονίστρα

Αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα από την άτυπη πενταμερή παρά τις δυσκολίες, εκφράζει ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σημαντική, αν όχι καθοριστική, χαρακτηρίζει την επικείμενη άτυπη πενταμερή ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Δημοκρατίας Βασίλης Πάλμας. Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, στη συνέντευξή του στην «Κ», εμφανίζεται αισιόδοξος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να αποδεχθεί αλλαγή βάσης και μορφή λύσης επιδιαιτησίας και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα. Ο κ. Πάλμας σχολιάζει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό, το οποίο χαρακτηρίζει τοξικό, και ζητάει από τα κόμματα να απαντήσουν γιατί δεν υιοθέτησαν κυβερνητικά νομοσχέδια για πάταξη της διαφθοράς.

–Είστε από τους παλιούς πολιτικούς με συνεχή παρουσία στα δημόσια πράγματα. Έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και πώς σχολιάζετε το κλίμα που επικρατεί την παρούσα περίοδο;

–Πάντοτε σε προεκλογικές περιόδους παρουσιάζεται μια έξαρση στην αντιπαλότητα μεταξύ των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, παρουσιάζεται μεγαλύτερη και πιο έντονη αντιπαράθεση. Οι λόγοι είναι πολλοί. Οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές αποτελούν βασικό λόγο. Τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές του Μαΐου θα διαμορφώσουν σε σημαντικό βαθμό το πολιτικό τους εκτόπισμα και κατ’ επέκταση την πολιτική τους επιρροή στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό το γιατί έχει δημιουργηθεί τόσος φανατισμός και τόση τοξικότητα στην πολιτική κονίστρα, η οποία, δυστυχώς, έχει διοχετευθεί και σε μεγάλη μερίδα της κοινωνίας των πολιτών. Οφείλω να ομολογήσω πως τόση τοξικότητα και τόσος φανατισμός ίσως να μην υπήρξε ποτέ στο παρελθόν σε προεκλογική περίοδο. Δυστυχώς, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα συσσωρευμένα ομολογουμένως προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρεκτρέπονται πολιτικά και ασκούν άδικη και πολλές φορές ισοπεδωτική κριτική προς την κυβέρνηση και κυρίως προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Αντί, λοιπόν, να καταθέτουν πολιτικές προτάσεις για την επίλυση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος, επιλέγουν την καταστροφολογία.

Διαβάστε τη συνέντευξη στον Απόστολο Τομαρά στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση