ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βανδάλισαν την πινακίδα της Λεωφόρου Δ. Χριστόφια στο Γέρι

Χθες Τετάρτη ήταν η τελετή μετονομασίας της Λεωφόρου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άγνωστοι βανδάλισαν την πινακίδα της Λεωφόρου Δημήτρη Χριστόφια στο Γέρι στη Λευκωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελετή της μετονομασίας της Λεωφόρου Γερίου σε Λεωφόρο Δημήτρη Χτιστόφια.

Η μετονομασία της Λεωφόρου

Τιμώντας τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ο Δήμος Γερίου προχώρησε όπως είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 21 Ιουλίου 2022 στη μετονομασία της Λεωφ. Γερίου σε Λεωφ. Δημήτρη Χριστόφια.

Ανακοίνωση από τον Δήμο αναφέρει ότι η τελετή έγινε το βράδυ της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου σε κεντρικό σημείο του Δήμου. Χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου , ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Προηγήθηκε αγιασμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαία .

Η ονοματοδότηση έγινε όπως αποφασίστηκε ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού σε ένα άνθρωπο που η ζωή του ήταν δοσμένη στον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη , για τον απλό άνθρωπο. Στην εκδήλωση ήταν παρούσα η σύζυγος του Έλση κι η οικογένεια του αείμνηστου Χριστόφια , βουλευτές, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση