ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βανδαλισμοί στο επιτελείο Χριστοδουλίδη: Οι αντιδράσεις κομμάτων και υποψηφίων

Δείτε ανακοινώσεις και αναρτήσεις

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τους βανδαλισμούς στο επιτελείο Χριστοδουλίδη καταδίκασαν με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πολιτικά κόμματα και υποψήφιοι Πρόεδροι. Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής βανδάλισαν το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό. Έγραψαν στους τοίχους «έξω από τη γειτονιά μας» και έσπασαν τα τζάμια. 

Το επιτελείο Χριστοδουλίδη, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και κάλεσε το σύνολο του Κυπριακού λαού σε ενότητα ανεξαρτήτως του ποιον στηρίζει, ποιον ψηφίζει και από ποιον ιδεολογικοπολιτικό χώρο προέρχεται. «Οι προκλήσεις για τον τόπο μας είναι πολλές και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Ο διχαστικός λόγος και η τοξικότητα δυστυχώς ενθαρρύνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, οι οποίες δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα, ούτε στον πολιτισμό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μακριά από ανούσιες, άγονες και επικίνδυνες αντιπαραθέσεις, προβάλλοντας τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Συνεχίζουμε τον προεκλογικό μας αγώνα με σύνεση, με πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια. Το επιτελείο θα προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία προς διερεύνηση του περιστατικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ΔΗΣΥ: Οι βανδαλισμοί δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση στο επιτελείο του υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Αρχές θα κινηθούν προς άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να βρεθούν οι πραγματικοί αυτουργοί.

Οι βανδαλισμοί δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία και στη Δημοκρατία μας.

A. Μαυρογιάννης: Οι βανδαλισμοί δεν έχουν θέση στον προεκλογικό αγώνα

Οι βανδαλισμοί και κάθε ενέργεια στο σκοτάδι, δεν έχουν θέση σε ένα δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα.

Καταδικάζουμε την επίθεση στο επιτελείο του Ν. Χριστοδουλίδη, στη Λεμεσό.

Επαναλαμβάνουμε ότι, εμείς θα πορευτούμε στο φως, με ήθος και σεβασμό σε όλους τους πολίτες και στους ανθυποψηφίους μας, στη βάση θέσεων και επιχειρημάτων, μακριά από κάθε προσπάθεια πόλωσης.

Ν. Παπαδόπουλος: Η «ηθική» απέναντι στην οποία πολεμάμε 

Τους βανδαλισμούς, που σημειώθηκαν από άγνωστους το βράδυ της Παρασκευής στο επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό, σχολίασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος στις Προεδρικές Εκλογές στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, μέσω twitter ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η «ηθική» απέναντι στην οποία πολεμάμε με τον @Christodulides. Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός. Τον Φεβραρη θα τους απαντήσει ο κόσμος». 

ΔΗΚΟ: Ενέργειες που προσβάλλουν την κυπριακή κοινωνία

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν νυχτοβάτες εναντίον των εγκαταστάσεων του εκλογικού επιτελείου του Ανεξάρτητου Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό.

Πρόκειται για ενέργειες που στρέφονται εναντίον της ίδιας της δημοκρατίας και που προσβάλλουν την κυπριακή κοινωνία.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στον Νίκο Χριστοδουλίδη τον οποίο υποστηρίζουμε ενθέρμως γιατί με την τιμιότητα, το ήθος και το σεβασμό που επιδεικνύει προς τις δημοκρατικές αρχές και αξίες, δίδει έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

ΕΔΕΚ: Ο μανδύας του προεκλογικού δεν δικαιολογεί πως «τα πάντα επιτρέπονται»

Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τους βανδαλισμούς στο επιτελείο του Υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Κάθε μορφής βία εναντίον οποιουδήποτε δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή.

Θεμιτές οι διαφορετικές απόψεις. Καταδικαστέα όμως η όποια μορφή βίας γίνεται για να οδηγήσει στην αποσιώπηση της διαφορετικής άποψης. Δυστυχώς, είναι προφανές πως οι δράστες αν δεν έχουν ηθικούς αυτουργούς, έχουν επηρεαστεί από την τοξικότητα και την λοιδορία που παρατηρούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο μανδύας της προεκλογικής εκστρατείας δεν δικαιολογεί πως «τα πάντα επιτρέπονται».

Καλούμε τις αρχές να ενεργήσουν τάχιστα για τον εντοπισμό των δραστών.

Α. Δημητριάδης: Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στη δημοκρατία

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο Επιτελείο του κ. Χριστοδουλίδη», έγραψε στο Twitter ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αχιλλέας Δημητριάδης. «Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στη δημοκρατία».

Κ. Χριστοφίδης: Είμαστε απέναντι στη βία

«Αυτοί που θέλουν να πάρουν το ρολόι της ιστορία προς τα πίσω εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και άλλους σκοπούς. Είμαστε απέναντι στη βία. Όλα αυτά είναι καταδικαστέα. Το κράτος πρέπει να διαφυλάξει την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό», έγραψε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης.

Γ. Κολοκασίδης: Η προεκλογική αντιπαράθεση δεν επιτρέπει τέτοιους τραμπουκισμούς

«Καταδικάζω έντονα την επίθεση και τους βανδαλισμούς στο επιτελείο στη Λεμεσό. Η προεκλογική αντιπαράθεση δεν επιτρέπει τέτοιους τραμπουκισμούς και χρειάζεται άμεση διερεύνηση του περιστατικού. Η δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτη», έγραψε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

Μ. Ηλιάδης: Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συλλογικότητα και όχι διχόνοια

«Καταδικάζω χωρίς δεύτερη σκέψη τους βανδαλισμούς στο επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη. Οι πολιτικές διάφορες λύνονται με πολιτισμένο διάλογο, ανταλλαγή θέσεων και επιχειρημάτων. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από συλλογικότητα και όχι διχόνοια», έγραψε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης.

Πρωτοβουλία «Αμμόχωστος - Για την Κύπρο»: Ας μην επιστρέψουμε σε σκοτεινές εποχές

Η Πρωτοβουλία "Αμμόχωστος - Για την Κύπρο" με ανακοίνωσή της καταδίκασε απερίφραστα τους βανδαλισμούς στο επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στη Λεμεσό.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η δημοκρατία προϋποθέτει διάφορες απόψεις «και θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στην έκφραση». Η πολιτική διαφωνία εκφράζεται με τον υγιή πολιτικό διάλογο, ούτε με βία ούτε με εκφοβισμό και ύβρεις. Ας μην αφήσουμε κάποιους να μας επιστρέψουν σε άλλες σκοτεινές εποχές, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΛΑΜ: Οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως μια Παράταξη που υπήρξε πολλές φορές θύμα παρομοίων επιθέσεων, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο κάθε πράξη βανδαλισμού και βίας, όπως αυτό που σημειώθηκε σε επιτελείο υποψηφίου.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στις δέουσες ενέργειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση