ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Βαρνάβα για νέο κόμμα: Δε θα συμμετέχω σε οτιδήποτε είναι αντί-ΕΔΕΚ

Δεν υπάρχει κάτι δεδομένο σε σχέση με τη δημιουργία νέου κόμματος, είπε ο πρώην Βουλευτής της ΕΔΕΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τη θέση ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε οτιδήποτε δημιουργηθεί απλά και μόνο για να πλήξει την ΕΔΕΚ εξέφρασε ο πρώην Βουλευτής του κόμματος Γιώργος Βαρνάβα, σε σχέση με τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος που θα στεγάζει τα πρόσωπα που έφυγαν ή εκδιώχθηκαν από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» και ερωτηθείς που βρίσκεται η διαδικασία δημιουργίας του κόμματος, ο κ. Βαρνάβα διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο αλλά μια προσέγγιση και μια σκέψη «που αύριο μπορεί να μην είναι ούτε δημιουργία ενός κόμματος ούτε ενός κινήματος. Μπορεί να είναι δημιουργία μιας πλατφόρμας, μιας δεξαμενής σκέψης». Τόνισε παράλληλα ότι αυτό που πάει να δημιουργηθεί δεν αφορά κατ’ ουδένα λόγο την ΕΔΕΚ και ότι δεν πάει να δημιουργηθεί οτιδήποτε που να θεωρείται αντι-ΕΔΕΚ. «Σε αυτή την περίπτωση δεν θα συμμετέχω σε κάτι το οποίο θα γίνει απλά και μόνο για να πλήξει την ΕΔΕΚ», ξεκαθάρισε. 

Καμία σχέση με Δρουσιώτη η καταγγελία για Σιζόπουλο

Σε σχέση με την καταγγελία κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, για υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και σε σχέση με έκδοση «χρυσού διαβατηρίου», ο κ. Βαρνάβα εξήγησε ότι η αυτή δεν έχει να κάνει με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη.

Ερωτηθείς γιατί προέβη στην καταγγελία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο κ. Βαρνάβα υποστήριξε πως πρόκειται «για ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίο ενώ είχε πάρει την πορεία του, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε ξαφνικά όπως αρχειοθετηθεί». Πρόσθεσε ότι «όταν ο κ. Σιζόπουλος πήρε περίοδο χάριτος έκανα μεγάλη υπομονή, όταν όμως άγγιξε με την επιστολή που μου έστειλε στις 16 Ιανουαρίου το όνομα της οικογένειας μου και την δική μου εντιμότητα, πλέον τα πράγματα θα λέγονται με το όνομά τους».

Σε σχέση με τις αναφορές που γίνονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη για τον ίδιο, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι τις διαψεύδει κατηγορηματικά και ταυτόχρονα καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή να προχωρήσουν άμεσα σε έρευνα των γραφομένων για το πρόσωπό του και να δημοσιοποιήσουν το αποτέλεσμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση