ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βαρνάβα - Καλεί τον Γ. Εισαγγελέα να ανοίξει την υπόθεση Σιζόπουλου

Θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς στον οποίο θα παραδώσει ότι έγγραφα έχει στην κατοχή του

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Με γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Βαρνάβα απαντά στις επιστολές του Μαρίνου Σιζόπουλου και παράλληλα τον καλεί να απαντήσει δημόσια σε ερωτήματα που αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Ο κ. Βαρνάβα καλεί τον Γ. Εισαγγελέα να ζητήσει την επαναφορά και το άνοιγμα του φάκελου της υπόθεσης και να προχωρήσει η διαδικασία από το σημείο που σταμάτησε. Επίσης θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς στον οποίο θα παραδώσει ότι έγγραφα έχει στην κατοχή του για υπόθεση που σχετίζεται ο κ. Σιζόπουλος. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Όταν οι πλέον “εκτεθειμένοι” προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από “φτιαγμένες ιστορίες”, προσπαθώντας να σπιλώσουν πρόσωπα και συνειδήσεις, είναι καιρός να πάρουν τις απαντήσεις τους.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, ειδικά από αξιωματούχους οι οποίοι κρύβονται πίσω από την πολιτική θέση που κατέχουν, την ασυλία και την κάλυψη που τους παρέχεται από αρμόδιες Αρχές του κράτους, είναι που οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς.

Σεβόμενος τον Νίκο Χριστοδουλίδη και σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, του οποίου την υποψηφιότητα στήριξα, όπως επίσης και τον σκληρό αγώνα που διεξήγαγε κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και σεβόμενος την από πλευράς του παράκληση, δεν θέλησα εκείνη την περίοδο να απαντήσω σε επιστολή την οποία μου απέστειλε ο ούτο λεγόμενος Γραμματέας της Κ.Ε της ΕΔΕΚ, εκ μέρους του Μ. Σιζόπουλου, στις 16 Ιανουαρίου 2023, παρόλο του ότι είχε υποσχεθεί στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι δεν θα το έπραττε.

Φαίνεται όμως ότι η σιωπή μου λήφθηκε από τον Μ.Σιζόπουλο ως αδυναμία ή ως ενοχή, γι’ αυτό και μου απέστειλε δεύτερη επιστολή στις 20 Μαρτίου 2023.

Τώρα ήρθε η ώρα δημόσια, ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η κουστωδία του να πάρουν τις απαντήσεις τους.

Βασιζόμενος στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη, το οποίο αγγίζει το λογοτεχνικό μυθιστόρημα και στο οποίο γίνεται αναφορά σε δεκάδες πρόσωπα, ακόμη και στον νυν Προέδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο η ΕΔΕΚ στήριξε, ότι ήταν συνεργάτες του τέως Προέδρου στις διάφορες κατηγορίες τις οποίες ο συγγραφέας του καταλογίζει, κατ’ εντολή του Μ.Σιζόπουλου ο ούτο λεγόμενος Γραμματέας της Κ.Ε. μου απέστειλε επιστολές με πολύ προσβλητικό περιεχόμενο, το οποίο αγγίζει την εντιμότητα μου, προσπαθώντας να διασύρει το όνομα μου και κατ’ επέκταση την οικογένεια μου.

Προβαίνω στην δημοσιοποίηση της πρώτης επιστολής, εφόσον η δεύτερη είναι συνέχεια της πρώτης και δημόσια θα απαντήσω στα ερωτήματα που τίθενται σ΄ αυτές.

Την εντιμότητα μου δεν την διαπραγματεύομαι πίσω από κλειστές πόρτες, με κανένα Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος ζει ήδη σε θρυμματισμένο γυάλινο σπίτι.

Το πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου το εκδίδει ο λαός, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν του καθενός μας και τις πράξεις μας.

Ανδρώθηκα και μεγάλωσα μέσα στην ΕΔΕΚ του Βάσου Λυσσαρίδη, το τότε περήφανο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Κύπρου, δίνοντας μάχες για τους απλούς ανθρώπους και την πατρίδα μου, από όποια θέση και να βρισκόμουν.

Δεν εκμεταλλευτικά ποτέ μου το πολιτειακό ή κομματικό αξίωμα μου ή το σύστημα για να έχω το οποιονδήποτε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος.

Ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να δώσει μαθήματα εντιμότητας σε μένα προσωπικά είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Όσο αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου του Μ. Δρουσιώτη, διαψεύδω κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο όνομα μου και τα οποία διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα, προσπαθώντας να δώσουν την εικόνα της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ελαφρά την καρδία καταγράφει ψευδή γεγονότα και μυθοπλασίες, σπιλώνοντας ανθρώπους και συνειδήσεις χωρίς κανένα τεκμήριο και πραγματική μαρτυρία. Επικαλείται τεθνεώτες οι οποίοι δεν μπορούν να του απαντήσουν και όλοι οι ζώντες τον διαψεύδουν.

Πως μπορεί αυτό το βιβλίο να λήφθηκε σοβαρά υπόψη και βάση αυτού να μου απέστειλαν επιστολές με αβάσιμο περιεχόμενο και χωρίς τεκμήρια να προσπαθούν να αμφισβητήσουν την εντιμότητα μου;

Απαντώντας στο περιεχόμενο της επιστολής που έλαβα θα ήθελα να τοποθετηθώ δημόσια με τα πιο κάτω:

Πρώτο καμία σχέση δεν έχει η εταιρεία η οποία αναφέρεται στο βιβλίο με την εταιρεία της οποίας σήμερα είμαι διευθυντικό στέλεχος. Καμία συμμετοχή δεν είχα στην αναφερόμενη εταιρεία και απολύτως καμία προσωπική παρέμβαση δεν είχα κάνει στον οποιονδήποτε για μία πράξη η οποία ποτέ δεν έγινε.

Για το δεύτερο ερώτημα της επιστολής, το θεωρώ ντροπή απλά και μόνο που τόλμησαν να κάνουν αυτή την αναφορά για πιθανόν χρηματισμό μου κατά την διάρκεια της περιόδου που διετέλεσα Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας.
Ποτέ μου δεν είχα καμία συνεννόηση ή διαβούλευση με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα όσα αναφέρονται στο βιβλίο. Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας λειτούργησα μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων μου, αυστηρά και συλλογικά σε συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προσπαθώντας να διαφυλάξω το κύρος του θεσμού, την διάκριση ανάμεσα στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, όπως επίσης να μην επιτρέψουμε, ως Επιτροπή , σε κανένα να επωφεληθεί παράνομα από τις οποιεσδήποτε αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων ή προμηθειών της Εθνικής Φρουράς.

Δεν χρησιμοποίησα ποτέ μου το αξίωμα μου για να πλουτίσω και να πάρω, όπως κοινώς ονομάζονται μίζες. Πιθανόν κάποιοι να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Τρίτο, καμία προσωπική ανάμιξη ή σχέση δεν είχα για την απόφαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου να παραχωρήσει οποιονδήποτε τεμάχιο γης στην εταιρεία που είμαι διευθυντικό στέλεχος, όπως επίσης και σε άλλες 2-3 εταιρείες ταυτόχρονα. Οποιαδήποτε διαδικασία από την εταιρεία μας έγινε δια της νόμιμης οδού και γι’ αυτό το λόγο μετά την ακύρωση η εταιρεία μας έχει αποταθεί δικαστικά εναντίον της ΑΛΚ.

Καλώ οποιανδήποτε Ανεξάρτητη Αρχή του Κράτους, όπως επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή αυτεπάγγελτα να διερευνήσουν τα όσα αναφέρω πιο πάνω, όπως και τα όσα γράφονται στο εν λόγω βιβλίο και αφορούν το πρόσωπο μου. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.

Ταυτόχρονα προκαλώ και προσκαλώ τον ούτο λεγόμενο Γραμματέα της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ, όπως είχε το θάρρος και το θράσος να υπογράψει τις πιο πάνω ανυπόστατες επιστολές, να απευθυνθεί με επιστολή του στον Μαρίνο Σιζόπουλο και να ζητά εξηγήσεις για τα πιο κάτω ερωτήματα τα οποία εξάγονται από δημοσιεύματα της εφημερίδας Πολίτης στις 3 Ιουνίου 2021 , 3 και 6 Ιουλίου 2022.

Καλώ τον Μ. Σιζόπουλο να έχει το θάρρος να απαντήσει ένα προς ένα τα πιο κάτω ερωτήματα δημόσια, ώστε ο λαός να γνωρίζει τις αλήθειες.

1) Από τον Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι τον Απρίλιο 2008 , ενώ ήταν βουλευτής διατηρούσε στοιχηματική εταιρεία με το όνομα AN.KA.BETTING LTD; Ποια η ανάγκη ενός βουλευτή να έχει ανάμιξη στα στοιχήματα;

2) Η εν λόγω στοιχηματική εταιρεία μετονομάστηκε σε ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΉ ΛΤΔ , η οποία στις 26/02/2009 κατέστη ιδιοκτήτης του 25% της εταιρείας TAXAN PROPERTIES DEVELOPERS LTD και η οποία δανειοδοτήθηκε από συγκεκριμένη τράπεζα με το ποσό του 1.625.000 ευρώ;

3) Στις 13/02/2012 μεταβίβασε τις μετοχές της ΙΩ ΚΤΗΜΑΤΙΚΉ ΛΤΔ στις δύο του θυγατέρες και ο ίδιος παρέμεινε Διευθυντής και ο κατά νόμο υπεύθυνος για όλες τις πράξεις της εταιρείας;

4) Το μη εξυπηρετούμενο δάνειο της εταιρείας του Μ. Σιζόπουλου στις 25/10/2017 έφτασε το ποσό των 2.581.000 ευρώ;

5) Ενώ οι τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των απλών πολιτών τους έσερναν στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να τους εκποιούν τις περιουσίες τους, η εν λόγω τράπεζα στις 25/10/2017 συνήψε συμφωνία με την εταιρεία του Μ. Σιζόπουλου και τις χάρισε το ποσόν των 956.000 ευρώ;

6) Αφού η εν λόγω πράξη θεωρήθηκε ως νόμιμη, τότε γιατί η τράπεζα και με την υπογραφή του Μ. Σιζόπουλου συνήψε με την εταιρεία του συμφωνία εμπιστευτικότητας, καλώντας τους μετόχους και εγγυητές να επιστρέψουν στην τράπεζα ή να καταστρέψουν όλα τα έγγραφα που είχαν υπογράψει μεταξύ τους;

7) Την εταιρεία TAXAN PROPERTIES DEVELOPERS LTD την πώλησε ο Μ. Σιζόπουλος και οι συνέταιροι του σε δήθεν Ιρακινό επενδυτή, ο οποίος πλήρωσε το ποσό του 1.600.000 ευρώ για το χρέος της εταιρείας Μ. Σιζόπουλου στην τράπεζα;

8) Ο εν λόγω δήθεν επενδυτής στον οποίο υποσχέθηκαν έκδοση χρυσού διαβατηρίου, θα έπρεπε να είχε επενδύσει πέραν των 2.000.000 ευρώ και να κατείχε υποστατικό αξίας πέραν των 500.000 ευρώ. Ο Μ. Σιζόπουλος και οι συνέταιροι του κατέθεσαν ψεύτικο συμβόλαιο στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανεγράφετο ότι η επένδυση του Ιρακινού ανερχόταν στα 2.025.000 ευρώ αντί του ποσού του 1.600.000 ευρώ;

9) Συνελήφθη στις 09/07/2019 ένας εκ των συνεταίρων του Μ. Σιζόπουλου και παραδέχτηκε την εμπλοκή του στην όλη σκευωρία παραδίδοντας έγγραφα τα οποία ενέπλεκαν και τον Μ. Σιζόπουλο στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων;

10) Στις 07/10/2019 ανώτερο στέλεχος της Γενικής Εισαγγελίας ζήτησε από το τμήμα ποινικών υποθέσεων να γίνουν ενέργειες για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μ. Σιζόπουλου, ώστε να τον ανακρίνουν και όχι να καταθέσει για την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση;

11) Στις 27/07/2020 δόθηκαν οδηγίες από τον τότε νεοδιορισθέντα Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς κανένα δικαιολογητικό, να μην προχωρήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του Μ. Σιζόπουλου και για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην σκευωρία ο φάκελος να αρχειοθετηθεί;

12) Εφόσον υπήρξε σύλληψη προσώπου, το οποίο παραδέχτηκε εμπλοκή στην υπόθεση, παραδίδοντας τεκμήρια που ενοχοποιούσαν και τον Μ. Σιζόπουλο, πως είναι δυνατόν να μην προσαχθεί στο δικαστήριο, έστω αυτός που παραδέχτηκε; Μήπως η παρουσία του στο δικαστήριο θα τον υποχρέωνε να μιλήσει και για τον Μ. Σιζόπουλο;

13) Πως ο Ιρακινός δήθεν επενδυτής έλαβε χρυσό διαβατήριο από την στιγμή την οποία διαφάνηκε ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια του ποσού των 2.000.000 ευρώ και ούτε διατηρούσε υποστατικό αξίας πέραν των 500.000 ευρώ; Μήπως με παρέμβαση του Μ. Σιζόπουλου ;

14) Η υπόθεση της απόκτησης χρυσού διαβατηρίου από τον δήθεν ιρακινό επενδυτή εξετάστηκε από τον Γενικό Εκλεκτή και την Ειδική Επιτροπή που συστάθηκε για τα χρυσά διαβατήρια;

Καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διαψεύσουν τα πιο πάνω, διαφορετικά ως κράτος δικαίου που θεωρούμαστε, απαιτούμε ο Μ. Σιζόπουλος να αντιμετωπιστεί όπως ο κάθε απλός πολίτης.

Βάση ποιου δικαιολογητικού ο φάκελος αρχειοθετήθηκε; Κανένα δημόσιο συμφέρον δεν εξυπηρετεί η μη διαλεύκανση της υπόθεσης ενός πολιτικού ο οποίο θα έπρεπε να ανακριθεί από τις Αρχές του Κράτους για μια ποινική υπόθεση όπου εμπλέκεται το όνομα του.

Εάν ο εν λόγω πολιτικός ήταν βέβαιος για την αθωότητα του, θα έπρεπε ο ίδιος να απαιτήσει την διαλεύκανση της. Σε αντίθετη περίπτωση ο καθένας έχει το δικαίωμα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Καλώ τον Γ. Εισαγγελέα να ζητήσει την επαναφορά και το άνοιγμα του φάκελου της υπόθεσης και να προχωρήσει η διαδικασία από το σημείο που σταμάτησε.

Άμεσα θα ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς στον οποίο θα παραδώσω ότι έγγραφα έχω στην κατοχή μου και θα ζητήσω την άμεση εξέταση της συγκεκριμένης υπόθεσης που αφορά τον Μαρίνο Σιζόπουλο.

Η επιστολή προς τον κ. Βαρνάβα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση