ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βαρνάβα: Μεγάλο ατόπημα η πρόταση του Σιζόπουλου

Προσθέτει ότι η αναφορά στη συγκεκριμένη παράγραφο σε συνέδριο εννοεί Τακτικό ή Έκτακτο

ΚΥΠΕ

Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ενεργεί αντικαταστατικά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα, σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου Κινήματος να συγκαλέσει Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι «την πλήρη ευθύνη για το τι συμβαίνει σήμερα στο Κίνημα, και τη μη διεξαγωγή του Τακτικού Εκλογικού Συνεδρίου, την φέρει ο ίδιος ο Μαρίνος Σιζόπουλος και οι άνθρωποι οι οποίοι τον περιστοιχίζουν».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα, «παρόλο του ότι θέλησε (ο κ. Σιζόπουλος) να επιδείξει σεβασμό στην απόφαση του δικαστηρίου και να αναστείλει το Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, ως και το διάταγμα του δικαστηρίου απαιτεί, επικαλούμενος το Άρθρο 30, παράγραφος 2 του Καταστατικού, συγκαλεί Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο, χωρίς όμως να κάνει αναφορά και στην παράγραφο 5 του Άρθρου 30, η οποία αναφέρει ότι ΄η προκήρυξη του Συνεδρίου πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης του και το συνεδριακό υλικό να φτάνει στις τοπικές οργανώσεις τουλάχιστον 2 μήνες πριν΄».

Προσθέτει ότι η αναφορά στη συγκεκριμένη παράγραφο σε συνέδριο εννοεί Τακτικό ή Έκτακτο.

Αναφέρει επίσης ότι είναι η επιμονή του κ. Σιζόπουλου «και η μη συναίνεση του, στον έλεγχο του Μητρώου Μελών του Κινήματος, βάσει του οποίου θα διεξάγονταν οι εκλογικές διαδικασίες, που οδήγησαν τους συναγωνιστές, ως τελευταία επιλογή την οποίαν είχαν, αφού εξάντλησαν όλες τις προσπάθειες εσωκομματικά, το να προσφύγουν στο δικαστήριο».

Εάν ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν επιθυμούσε η όλη κατάσταση να φτάσει στα άκρα, σύμφωνα με τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, «θα αποδεχόταν τις δικές μου προσωπικές εκκλήσεις για έλεγχο του Μητρώου, θα σεβόταν τη βούληση των 37 συναγωνιστών οι οποίοι υπέγραψαν για σύγκληση έκτακτης Συνεδρίας της Κεντρικής Επιτροπής με μοναδικό θέμα τον έλεγχο του Μητρώου των Μελών ενώπιον της, και την οποία ο ίδιος απέτρεψε για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, όπως επίσης θα ανταποκρινόταν θετικά και θα συναινούσε μετά τις 3 επιστολές τις οποίες του απέστειλε ο Γραμματέας της Κ.Ε, στις οποίες του υποδείκνυε ότι υπάρχει παραποίηση και πλαστογράφηση του Μητρώου και ότι αυτό θα έπρεπε να τύχει ελέγχου».

Επιπλέον, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει ότι θεωρεί «ως μεγάλο ατόπημα» την πρόταση του κ. Σιζόπουλου να καλέσει «τους συναγωνιστές οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο να παρευρεθούν ενώπιον του λεγόμενου Εκτάκτου Παγκύπριου Συνεδρίου, για να καταθέσουν στο πλαίσιο μιας δημόσιας και διαφανούς συζήτησης τις θέσεις τους για το Μητρώο του Κινήματος».

«Θα έπρεπε να γνωρίζει, ως Πρόεδρος ενός Κοινοβουλευτικού Κόμματος, ότι όταν ένα θέμα βρίσκεται προς εκδίκαση ενώπιον του δικαστηρίου ποτέ δεν διεξάγεται δημόσια συζήτηση γιατί αυτή μπορεί να επηρεάσει τη δικαστική διαδικασία», προσθέτει.

Ο κ. Βαρνάβα εκφράζει την άποψη όλοι να σεβαστούν το διάταγμα του Δικαστηρίου και να αναμένουν τις αποφάσεις του, τις οποίες «και θα πρέπει να σεβαστούμε», όπως αναφέρει.

Τέλος, αναφέρει ότι ο ίδιος δεν θα συμβάλει «στην περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος του οποίου επικρατεί σήμερα ανάμεσα στα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση