ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βασίλης Πάλμας: Παραιτείται από Υφυπουργός

Σύμφωνα με έγκυρες πήγες της «Κ» η απόφαση φέρεται να συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Εκτός κυβέρνησης θα βρίσκεται από τις 2 Φεβρουαρίου ο Βασίλης Πάλμας, ο οποίος κατέχει τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με έγκυρες πήγες της «Κ» η απόφαση φέρεται να συνδέεται με τις προεδρικές εκλογές και τις πιέσεις για επιλογή στρατοπέδου.

Η «Κ» είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή πως αναμένονται παραιτήσεις, καθώς το κλίμα για όσους δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους για το 23’, δεν είναι και το καλύτερο. Ήδη το όνομα του κ. Πάλμα, ακούγεται ότι στηρίζει Ν. Χριστοδουλίδη και αυτό φέρεται να επηρέασε.

Γραπτή δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, κ. Βασίλη Πάλμα

Με την υποβολή της παραίτησης μου, για καθαρά προσωπικούς λόγους, που τίθεται σε ισχύ από τις 2 Φεβρουαρίου 2022, από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τόσο για την άψογη, ειλικρινή και στενή συνεργασία μας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου, όσο και για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

Υπηρέτησα από την τιμητική θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, σε μια ομολογουμένως κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, αλλά συγχρόνως καθοριστική και με σημαντικές αποφάσεις που θα έπρεπε να ληφθούν – και έχουν ληφθεί, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Παρά τις αντιξοότητες και δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ως Κυβέρνηση, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πετύχουμε αναμφίβολα πολλά.

Για αυτή την άριστη και αγαστή συνεργασία, όλα αυτά τα χρόνια, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω θερμά τις/τους συναδέλφους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά όλες και όλους, συνεργάτιδες και συνεργάτες, φίλες και φίλους μου, στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τη στήριξη και την πολύτιμη συνεργασία τους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες/ους τις/τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την ειλικρινή συνεργασία.

Διαβάστε την επιστολή παραίτησης του κ.Πάλμα ΕΔΩ

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος σε tweet του έγραψε, «ε λύπη αποδέχτηκα την παραίτηση ενός στενού μου συνεργάτη τον οποίο ευχαριστώ για τη δημιουργική και άψογη συνεργασία που είχαμε καθόλη τη διάρκεια της θητείας του. Εύχομαι ότι καλύτερο στον αγαπημένο μου φίλο Βασίλη Πάλμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση