ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βλέπει Σολτς, Σταϊνμάιερ και Μέρκελ ο Πρόεδρος στη Γερμανία

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επαφών του

ΚΥΠΕ

Συναντήσεις με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, και την τέως Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στις 23 και 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί αύριο για τη Γερμανία, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας, με συναντήσεις με την ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, στις 23 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο (Bellevue Palace), στο Βερολίνο, όπου θα τύχει υποδοχής από τον Πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και στη συνέχεια θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα προεδρεύσουν των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στις 6μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στην Καγκελαρία, όπου θα τον υποδεχθεί ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ενώ στρατιωτικό άγημα θα αποδίδει τιμές.

Θα ακολουθήσει κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου με τον Καγκελάριο και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Γερμανίας.

Στις 7.15μμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Καγκελάριος της Γερμανίας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 24 Νοεμβρίου, στις 10.30πμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το Eβραϊκό Μουσείο.

Ακολούθως θα παραθέσει συνέντευξη στην εφημερίδα Die Welt.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Βερολίνο, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει ιδιωτική συνάντηση με την τέως Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, στο Πολιτικό της Γραφείο.

Κατά τις επαφές του στο Βερολίνο, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου, η Πρέσβειρα της Δημοκρατίας στη Γερμανία, Μαρία Παπακυριακού, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση