ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βλέπει Χριστοδουλίδη και Έρχιουρμαν η Ολγκίν

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να παραμείνει στο νησί μέχρι τις 14 Ιουνίου, και ακολούθως θα ταξιδέψει στην Άγκυρα και την Αθήνα για περαιτέρω συναντήσεις και διαβουλεύσεις

ΚΥΠΕ

Χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, θα έχει σήμερα στην Λευκωσία η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, για να συζητήσουν για την «πορεία προς τα εμπρός» στο Κυπριακό, όπως δήλωσε, την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η συνάντηση με την κ. Ολγκίν, στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 π.μ.

Η κ. Ολγκίν θα έχει εξάλλου στις 3.00 μ.μ. με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν, σύμφωνα με πληροφορίες από τα Ηνωμένα Εθνη.

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να παραμείνει στο νησί μέχρι τις 14 Ιουνίου, και ακολούθως θα ταξιδέψει στην Άγκυρα και την Αθήνα για περαιτέρω συναντήσεις και διαβουλεύσεις, σύμφωνα με τον κ. Ντουζαρίκ.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για τη συνάντησή του με την κ. Ολγκίν σήμερα, σημείωσε ότι είναι «μια πολύ σημαντική συνάντηση».

Πρόσθεσε πως προσβλέπει στη συνάντηση και πως ευελπιστεί να υπάρξουν αποτελέσματα.

Ανέφερε πως «η κ. Ολγκίν έρχεται να δούμε πού βρισκόμαστε, πώς θα δοθεί περαιτέρω ώθηση, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο της σύγκλησης μιας διευρυμένης διάσκεψης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί επανέναρξη των συνομιλιών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ