ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 - Μικρό προβάδισμα ΔΗΣΥ έναντι ΑΚΕΛ

Άνοδο παρουσιάζει το ΔΗΚΟ, οι Οικολόγοι, το ΕΛΑΜ και η ΕΔΕΚ

ΚΥΠΕ

Μικρό προβάδισμα της τάξης του 2,8% δίνει στο ΔΗΣΥ έναντι του ΑΚΕΛ η τελευταία δημοσκόπηση του ANT1, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του σταθμού, τα δύο μεγάλα κόμματα, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, θα δίνουν ως την ύστατη στιγμή μάχη για διατήρηση των ποσοστών και των εδρών τους, ξεκαθαρίζει η τρίτη θέση του ΔΗΚΟ, μάχη θα δώσουν μέχρι τελευταίας ψήφου για την τέταρτη θέση Οικολόγοι, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, ενώ την πολυκομματική Βουλή θα μάχονται ως την τελευταία ώρα να συμπληρώσουν η Αλλαγή Γενιάς και η ΔΗΠΑ, με την Αλληλεγγύη να μην φαίνεται, ούτε σε αυτή την έρευνα, ότι θα πετύχει έδρα.

Την έρευνα διενήργησε για λογαριασμό του ΑΝΤ1 η εταιρεία CYMAR, μεταξύ 04 μέχρι 12 Μαΐου 2021.

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΔΗΣΥ με 19,2% με δεύτερο το ΑΚΕΛ με 16,4%. Ακολουθούν το ΔΗΚΟ με 10,2% που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο από την έρευνα του Απριλίου, και οι Οικολόγοι με 5,1% επίσης με άνοδο, το ΕΛΑΜ με 4,4% καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση και η ΕΔΕΚ με 4,3% καταγράφοντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο. Η Αλλαγή Γενιάς εξασφαλίζει 2,5% και η ΔΗΠΑ 1,9% όπως και το κόμμα Αμμόχωστος για την Κύπρο.

Οι Ενεργοί Πολίτες ΚΕΚΚ εξασφαλίζουν 1,4% η Αλληλεγγύη 1,2% και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου 1%, ενώ ακολουθούν Αφύπνιση 2020 και Πνοή Λαού. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 19,1% ενώ 7,7% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει και 1,7% θα ρίξει λευκό ή άκυρο.

Με διευκρινισμένη ψήφο, προηγείται ο ΔΗΣΥ με 26,9% και ακολουθεί το ΑΚΕΛ με 22,9%. Οι υπόλοιποι εξασφαλίζουν: ΔΗΚΟ 14,2% Οικολόγοι 7,2% ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ 6,1% Αλλαγή Γενιάς 3,5% και ΔΗΠΑ 2,7%.

Σε σχέση με την κατανομή βουλευτικών εδρών, η πρόβλεψη δείχνει το ΔΗΣΥ να παρουσιάζεται να εξασφαλίζει 16 έως 17 έδρες (από τις 18 που έχει στην παρούσα Βουλή), το ΑΚΕΛ 14 με 15 (από 16) το ΔΗΚΟ 7 έως 10 (από 7) και ακολουθούν Οικολόγοι, ΕΔΕΚ/Συμμαχία και ΕΛΑΜ με 4 ως 5 (από 2, 4, 2 αντίστοιχα). Η Αλλαγή Γενιάς ίσως εξασφαλίσει ως δύο έδρες και η ΔΗΠΑ/Συνεργασία μία.

Επίσης, το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε πολύ/αρκετά ικανοποιημένο από την επιλογή του, με πιο ικανοποιημένους διαδοχικά τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ, του ΕΛΑΜ, του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ και των Οικολόγων.

Με βάση την έρευνα η συσπείρωση του ΑΚΕΛ αγγίζει το 70% και ακολουθεί του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ με 55%. Των Οικολόγων βρίσκεται στο 50%, του ΕΛΑΜ στο 45% ενώ τη μικρότερη συσπείρωση εξακολουθεί να γράφει η ΕΔΕΚ με 44%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ