ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό και 1150 στην Κύπρο

Μέχρι την επόμενη βδομάδα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό

ΚΥΠΕ

O συνολικός αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν για τις Βουλευτικές Εκλογές 2021 για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες, θα ανέρχεται στις 1.150 παγκύπρια ενώ τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού, θα είναι συνολικά δέκα, τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στο Λονδίνο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε σημερινή σύσκεψη του Γενικού Εφόρου Εκλογών με τους οικείους Εφόρους Εκλογής, οριστικοποιήθηκαν τα εκλογικά κέντρα για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες και για το εξωτερικό ενώ η οριστικοποίηση των εκλογικών κέντρων, που αφορούν στην εκλογή των Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, θα γίνει την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Μέχρι την επόμενη βδομάδα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ώστε να ξεκινήσει η ενημέρωση των υπαλλήλων, που θα τα στελεχώσουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα ότι, οι Έφοροι Εκλογής εκπονούν σχέδια προσομοίωσης, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές όλων των επαρχιών ώστε, στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων, να καθοριστεί ο ενδεδειγμένος αριθμός των ειδικών κινητών εκλογικών κέντρων. Στη βάση των προσομοιώσεων αυτών, θα γίνει και η στελέχωση των ειδικών κινητών κέντρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης βδομάδας.

Στα ειδικά αυτά κέντρα θα ψηφίσουν, από τον χώρο συνήθους διαμονής τους, οι πολίτες που θα εγγραφούν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ως επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19, που θα βρίσκονται σε περιορισμό την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προέλεγχος των υποψηφιοτήτων, που θα υποβληθούν στις 12 Μαΐου 2021, σε πλήρη συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση