ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία

«Εμείς κάνουμε πράξη την συνεννόηση και την συναίνεση», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο ΚΥΠΕ και τόνισε πως «εμείς κάνουμε πράξη την συνεννόηση και την συναίνεση». Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού προέβη στη σχετική δήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στη βιοτεχνική περιοχή στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας.

«Οι εκλογές τελείωσαν. Έχουμε μια υποχρέωση, μια ευθύνη να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου», είπε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο μας κόμμα, που εγώ προσωπικά αγαπώ περισσότερο από οποιοδήποτε, είναι το κόμμα που λέγεται Κύπρος. Αλίμονο, εάν για μια επιτροπή πάνω- κάτω θα πρέπει να χαλάσουμε ένα πνεύμα συναίνεσης», σημείωσε.

Συνεχίζοντας είπε ότι θέτει όμως κάποιες αρχές. «Να ξεκαθαρίσουμε πρώτο ότι το σύνταγμα δεν απαγορεύει σε μικρότερα κόμματα να έχουν προεδρίες στην Βουλή και αυτή ήταν μια πρακτική δεκαετιών. Εάν το ΑΚΕΛ θέλει να αλλάξει μια διαχρονική πρακτική στη Βουλή δικαίωμα του. Το σύνταγμα επαναλαμβάνω δεν απαγορεύει», είπε.

«Εμείς κάνοντας πράξη τη συνεννόηση και τη συναίνεση, δηλώνουμε και σήμερα πως όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά θεωρούμε σωστό να συνεχιστεί η πρακτική και τα μικρότερα κόμματα να έχουν από μία προεδρία. Από εκεί και πέρα έχουμε όλη την καλή διάθεση να βρούμε τρόπους μέσα από συναίνεση να τελειώνει και αυτό το ζήτημα», ανέφερε.

«Είμαστε στην πολιτική για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα και όχι να προσπαθούμε να βρίσκουμε προβλήματα στην όποια λύση», δήλωσε τέλος ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ