ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος Κυπριανού: Σίγουρα θα το αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών

Δεν θα τα παρατήσουμε, θα πολεμήσουμε ως το τέλος, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ για το θέμα της ονομασίας του κόμματος

ΚΥΠΕ

Mε το όνομα ΑΚΕΛ υποβάλλονται οι υποψηφιότητες του κόμματος για τις βουλευτικές μετά το θέμα που προέκυψε με την ονομασία και την προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά ο ΓΓ του κόμματος Αντρος Κυπριανού τονίζει πως το θέμα δεν έληξε και θα το πολεμήσουν ως το τέλος.  "Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, αφήστε τους δικηγόρους να το αποφασίσουν", ήταν η δήλωσή του.

Σε δηλώσεις κατά την υποβολή των υποψηφιοτήτων ο κ. Κυπριανού είπε ότι σήμερα υποβάλλονται οι υποψηφιότητες ως ΑΚΕΛ, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού και εξέφρασε τη λύπη του γιατί η Κυβέρνηση και η Νομική Υπηρεσία "επιχειρώντας να καταργήσουν προϊστορία τριάντα ετών, δεκαέξι εκλογικές αναμετρήσεις και αμέτρητες συμμετοχές διεθνώς, μας επέβαλαν αυτή την εξέλιξη". Το Διοικητικό Δικαστήριο, είπε, έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εκδικάσει την προσφυγή του κόμματος και ότι αρμόδιο να το πράξει είναι το εκλογοδικείο και το ΑΚΕΛ θα διεκδικήσει όλα τα νόμιμά του δικαιώματα μέχρι τέλους, "με ό,τι αυτό συνεπάγεται".

"Ενώπιον του Κυπριακού λαού θέτουμε ένα αξιόλογο ψηφοδέλτιο που αποτελείται από ανθρώπους καταξιωμένους, έμπειρους, νέους, με γνώσεις και ικανότητες σε όλο το φάσμα της σύγχρονης κοινωνίας, έντιμους και αφοσιωμένους στην υπεράσπιση του κοινού καλού", ανέφερε. Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, οι εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι αρνητικές και η κυπριακή κοινωνία νοιώθει να της κλέβουν λίγο-λίγο την ελπίδα για τη λύση του Κυπριακού, για έξοδο από τα αδιέξοδα της κρίσης, και η πανδημία αλλά οι αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές, όπως είπε.

"Ο κόσμος αναζητά ελπίδα και προοπτική για καλύτερη ζωή. Το ΑΚΕΛ συμπληρώνει 95 χρόνια ζωής. Χρόνια γεμάτα αγώνες και δράση για το λαό, με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις παραλείψεις του, όμως πάντοτε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και συνέπεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κυπριακού λαού. Κοιτάζουμε τον κάθε Κύπριο κατάματα και ζητούμε τη στήριξή του, ζητούμε να μας δώσει τη δύναμη για να γίνουμε η δύναμή του, για να γίνουμε η φωνή που διεκδικεί τα δίκαια και δικαιώματά του", ανέφερε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει δύναμη σοβαρή, συνεπής και σταθερή στον αγώνα για επανένωση του τόπου, δύναμη για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους μη προνομιούχους, τη νεολαία, δύναμη για ανάπτυξη και ευημερία, δύναμη για στήριξη της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, για την προστασία του περιβάλλοντος και πολιτιστική ανάπτυξη.

Συνέχισε λέγοντας ότι "μαζί κερδίσαμε πολλά για την Κύπρο, για το λαό μας, για τον κόσμο της δουλειάς, για το κοινωνικό κράτος. Μαζί θα συνεχίσουμε και μετά τις 30 του Μάη, με το ΑΚΕΛ δυνατό για να υπάρχει μέσα στη Βουλή μια δυνατή φωνή για τους πολλούς, για να δώσουμε την μάχη για την προοδευτική αλλαγή, για να κτίσουμε μαζί την Κύπρο που αξίζει στους νέους μας, για την Κύπρο που μας αξίζει".

Πάμε στο Εκλογοδικείο και δεν αποκλείουμε τίποτα

Εξάλλου σε δηλώσεις έξω από το Συνεδριακό Κέντρο πριν την υποβολή των υποψηφιοτήτων του κόμματός του για τις βουλευτικές, ο κ. Κυπριανού είπε ότι είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστή και ότι το ΑΚΕΛ "θα αποταθεί όπου χρειάζεται για να διεκδικήσει όλα τα νόμιμά του δικαιώματα". "Θεωρώ απαράδεκτο η Κυβέρνηση, η Νομική Υπηρεσία, να επιχειρούν να διαγράψουν ιστορία τριάντα ετών, συμμετοχή σε 16 αναμετρήσεις, σε δίκες σε εκλογοδικεία με μια μονοκονδυλιά και μάλιστα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές", ανέφερε.

Είπε ότι σήμερα την ίδια ώρα που υποβάλλονται οι υποψηφιότητες, υποβάλλονται και ενστάσεις από τις επαρχιακές επιτροπές γιατί θα διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμά μας δικαιώματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πάμε στο Εκλογοδικείο "και στη συνέχεια δεν αποκλείουμε τίποτα, να ζητήσουμε αποζημιώσεις". "Έχω πει ότι θα σεβαστούμε την απόφαση, η απόφαση είναι ΑΚΕΛ, Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού, από κει και πέρα θα προσφύγουμε, για να πάμε σε Εκλογοδικείο πρέπει να έχουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δούμε πως θα κινηθούμε νομικά. Θα διεκδικήσουμε τα πάντα, μέχρι τέλους", ανέφερε.

Σε ερώτηση αν εννοεί ότι θα αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, απάντησε "σίγουρα θα το αμφισβητήσουμε, κάναμε ολόκληρη προεκλογική εκστρατεία με το όνομα ΑΚΕΛ, Αριστερά Νέες Δυνάμεις, όλη η διαφημιστική μας εκστρατεία ήταν ΑΚΕΛ, Αριστερά Νέες Δυνάμεις, αντιλαμβάνεστε ότι το να περιορίζεται το δικαίωμά μας μετά από τριάντα χρόνια να διεκδικήσουμε εκλογές με αυτό το όνομα, σημαίνει επιπτώσεις. Αυτό θα το διεκδικήσουμε στα δικαστήρια".

Σε άλλη ερώτηση γιατί δεν υπήρξε αλλαγή του ονόματος που είναι επίσημα εγγεγραμμένο το κόμμα, ο κ. Κυπριανού απάντησε "γιατί να θεωρήσουμε ότι έχει δίκαιο η Νομική Υπηρεσία και να υποχρεωθούμε να αλλάξουμε αυτό το οποίο υπάρχει εδώ και ογδόντα χρόνια;".

"Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, είναι το ΑΚΕΛ, που είναι το κόμμα και είναι και ο εκλογικός συνδυασμός, που είναι το ΑΚΕΛ, Αριστερά Νέες Δυνάμεις , δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του κόμματος" ανέφερε και κατέληξε λέγοντας "θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, αφήστε τους δικηγόρους να το αποφασίσουν".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση