ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Δεν καταφέραμε να πείσουμε

Οι δηλώσεις του ΓΓ ΑΚΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Μιλούσα πάντα με ειλικρίνεια. Οι πολίτες εκφράστηκαν σήμερα με την ψήφο τους. Η απογοήτευση τους εκφράστηκε είτε με αποχή είτε με ψήφο διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που αναμέναμε. Το σεβόμαστε και θα το μελετήσουμε ενδελεχώς για να διεξάγουμε τα ανάλογα συμπεράσματα», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος των Βουλευτικών εκλογών.

Επίσης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε τα εξής:

«Μπορούμε να πούμε από τώρα ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε. Κυρίως δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε μπροστά μας το συνέδριο του κόμματος, δεν έχουμε πρόθεση να μπούμε σε εσωστρέφεια, όμως θα το αξιοποιήσουμε για ένα γόνιμο διάλογο για να δούμε πώς θα επανέλθει το ΑΚΕΛ στη θέση που πραγματικά του αξίζει.

Εξακολουθεί να μας ανησυχεί το επικίνδυνο αδιέξοδο στο Κυπριακό, η επικίνδυνη αύξηση της διαπλοκής και της διαφθοράς που αποκτά θεσμικό χαρακτήρα και οι αντιλαϊκές πολιτικές που ακολουθούνται. Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια να υπερασπιζόμαστε όσα συνιστούν το ιδεολογικό και κομματικό μας DNA. Να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να αντιστεκόμαστε στη θεσιμκή διαφθορά που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού και να υπηρετούμε με προσήλωση τον στόχο της λύσης του Κυπριακού. Το ΑΚΕΛ παραμένει βασική δύναμη στον χώρο της αντιπολίτευσης. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία μας και τους πολίτες να εργαστούμε για Βουλή με κοινωνικό πρόσωπο, έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου. Απαντώντας σε ερώτηση για θέμα ανάληψης ευθυνών από την ηγεσία ο κ. Κυπριανού απάντησε ότι η ηγεσία του κόμματος έχει μάθει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της στο δικό μας κόμμα οι ευθύνες αναλαμβάνονται συλλογικά αλλά σε ό,τι με αφορά σίγουρα θα αναλάβω τις ευθύνες οι οποίες μου αναλογούν. Το συνέδριο θα είναι πολύ σύντομα, είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Ιούνη, θα το κάνουμε αν προλαβαίνουμε.

Είναι προφανές ότι έχουμε πρόβλημα. Θα το αναλύσουμε στο συνέδριο μέσα από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο και θα επιδιώξουμε να βρούμε όλους τους λόγους για τους οποίους υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η Κυβέρνηση είναι απομονωμένη από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δεν νομίζω ότι έχει ποσοστά τα οποία της επιτρέπουν να λέει ότι έχει πείσει την κυπριακή κοινωνία με τις πολιτικές τις οποίες ακολουθεί. Από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν καταφέραμε να πείσουμε και πρέπει να βρούμε τους τρόπους. Έχω απόψεις αλλά θα ήταν λάθος να τις πω. Θα τις συζητήσουμε ολοκληρωμένα και θα τις πούμε.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η απώλεια έδρας να περιοριστεί στη μία.

Σίγουρα η Κυβέρνηση θα έχει σοβαρό πρόβλημα να πείσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης είτε εντός είτε εκτός της Βουλής. Θα έχει σοβαρό πρόβλημα και αν δεν το συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται μεγαλύτερο σεβασμό στα πολιτικά κόμματα μεγαλύτερη συζήτηση για την προώθηση διαφόρων πολιτικών και μεγαλύτερη προσπάθεια για συναίνεση θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί πολύ. Οι σχεδιασμοί για τις προεδρικές θα ξεκινήσουν. Θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy