ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άντρος: Η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη

Η ομιλία του ΓΓ του ΑΚΕΛ στην προεκλογική συγκέντρωση Επαρχίας Λευκωσίας- Κερύνειας.

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Δημοκρατικού Συναγερμού θα μείνει στην Ιστορία και για ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ, αφού επί των ημερών της η διαφθορά και η διαπλοκή έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη, δήλωσε την Τετάρτη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση Επαρχίας Λευκωσίας- Κερύνειας.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως επιμένουν οι κυβερνώντες και ο ΔΗΣΥ ότι είναι διαχρονικό το φαινόμενο. "Είναι διαχρονικό, γιατί είναι φαινόμενο σύμφυτο του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο ζούμε. Όμως επί των ημερών τους έγινε θεσμικό. Γιατί οι ίδιοι χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσε ο λαός για να αποκομίσουν κέρδη οι εκλεκτοί τους, οι λίγοι", πρόσθεσε.

Είπε πως "είχαμε σήμερα ακόμα ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με ακόμα ένα άριστο των αρίστων του κ. Αναστασιάδη. Διόρισε Επίτροπο δύο φορές, του υπερδιπλασίασε το μισθό, παρόλες τις έντονες παραστάσεις του ΑΚΕΛ στη Βουλή για να ανακαλύψουμε σήμερα ότι δεν είχε πτυχίο και ότι παραποίησε το βαθμό του απολυτηρίου του. Αναξιοκρατία, ημετεροκρατία και ρουσφέτι για τους άριστους. Μισθοί των 800 ευρώ και ανεργία για τους άλλους. Νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες. Καταποντίζουν τους θεσμούς. Συμπεριφέρονται λες και ο τόπος και οι θεσμοί είναι αμπελοχώραφο τους", επεσήμανε.

Επεσήμανε πως ο ίδιος είναι έτοιμος ως ηγέτης του ΑΚΕΛ να στείλουν όποιον ελεγκτή θέλουν να κάνει φύλλο και φτερό τους λογαριασμούς τους δικούς του και της οικογένειας του. "Υπό ένα μόνο όρο: να δεχτούν και οι ίδιοι να στείλουμε και εμείς ελεγκτή να ελέγξει με τον ίδιο τρόπο τα δικά τους. Ιδού η Ρόδος", σημείωσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως ο κ. Αναστασιάδης το παρέλαβε με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας. "Με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις. Με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα. Με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία", σημείωσε.

"Ο ίδιος τι έκανε και πού οδήγησε το Κυπριακό; Δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική. Έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών. Προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι. Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τη διαχρονική της ευθύνη για τη μη λύση του Κυπριακού. Είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες οι θέσεις που προβάλει και προκλητικές οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει", συνέχισε ο κ. Κυπριανού.

Θα πρέπει όμως, ανέφερε, "ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση της απάθειας που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεκτες αξιώσεις της. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι αν δεν αναλάβει πρωτοβουλίες θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση. Έτσι θα τον καταγράψει η Ιστορία. Ο ηγέτης της διχοτόμησης. Που έταξε στον κόσμο ότι θα λύσει το Κυπριακό. Τελικά ο ίδιος θα έχει μεγάλες ευθύνες γιατί η Κύπρος πιθανόν να μοιραστεί οριστικά στα δύο", είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ανέφερε πως "η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι κουρασμένη και απογοητευμένη. Ότι ζει μέσα στην αγωνία για το αύριο, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα. Με ακρωτηριασμένους μισθούς και δικαιώματα, με το κοινωνικό κράτος κουτσουρεμένο και τα απανωτά σκάνδαλα να της θυμίζουν ειρωνικά ότι όσο η ίδια τραβά κουπί οι λίγοι πλουτίζουν πάνω στις πλάτες της. Και πλέον δεν την πείθει ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ ότι φταίνε άλλοι γι’ αυτό. Μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης τους, είναι πια ξεκάθαρο σε όλους ποιος έχει τις ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε", σημείωσε.

Είπε πως το ΑΚΕΛ έχει προτάσεις για προστασία όλων των εργαζομένων και για κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων για όλους. Για κατοχύρωση κατώτατου μισθού, 13ου μισθού, υπερωρίες, αργίες και Ταμείο Προνοίας. Για κατάργηση της αποκοπής του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται στα 63. "Έχουμε πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους μονογονιούς. Που ενισχύουν τις κοινωνικές υποδομές φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων, που διαμορφώνουν ολοκληρωμένη κρατική στεγαστική πολιτική. Το ΑΚΕΛ επιμένει. Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Ενίσχυση και στήριξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων", πρόσθεσε.

Σημείωσε πως "οι εκλογές της Κυριακής είναι η ώρα για τους πολλούς να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Θέλουμε αλλαγή. Θέλουμε πολιτικές για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών. Την Κυριακή η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να πάει στην κάλπη και να γίνει δυνατή φωνή. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να δώσει δύναμη στο ΑΚΕΛ. Την Κυριακή ο λαός πρέπει να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Αναστασιάδη και τον Συναγερμό. Ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση