ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Να πείσουμε ότι έχουμε ποιοτική διαφορά από τους υπόλοιπους

Τι ανέφερε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λεμεσό

ΚΥΠΕ

Υπάρχουν εκείνοι που αγωνίζονται να σώσουν την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και υπάρχουν και εκείνοι που με τις πολιτικές που προτείνουν, οδηγούν τον τόπο μας στο βάραθρο, ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι ο λαός πρέπει να αντιληφθεί ότι «έχουμε ποιοτική διαφορά εμείς από τους υπόλοιπους».
 
Σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λεμεσό, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε στις προκλήσεις των βουλευτικών εκλογών, επέκρινε τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Κυπριακό και στο εσωτερικό και κάλεσε όλους να αξιοποιήσουν τις επόμενες μέρες για να πείσουν ότι «στην πράξη δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ότι μπορούν πάρα πολλά πράγματα να αλλάξουν με αγώνα, με προσπάθεια, επικεφαλής της οποίας θα είναι το ΑΚΕΛ».
 
Σύμφωνα με τον κ.Κυπριανού, η εκλογική μάχη είναι δύσκολη, γιατί «δυστυχώς, έχουν προωθηθεί και εφαρμοστεί, τα τελευταία χρόνια, αντιλαϊκές πολιτικές από την Κυβέρνηση, οι οποίες ξεκινούν βέβαια από την ΕΕ και οι οποίες έχουν οδηγήσει τον κόσμο σε πολύ δύσκολες συνθήκες».
 
Λέγοντας ότι η  πανδημία έχει επιδεινώσει ιδιαίτερα την οικονομική θέση των εργαζόμενων στον τόπο μας, σημείωσε πως, ένας ακόμη λόγος που θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίον οι πολίτες θα συμπεριφερθούν στις εκλογές είναι ότι, η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα που επηρεάζουν και την ψυχική τους υγεία.
 
Οι δυσκολίες αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, συνέχισε, σχετίζονται και με το γεγονός ότι λαμβάνουν μέρος 13 κομματικοί συνδυασμοί και οκτώ ανεξάρτητοι υποψήφιοι, ενώ ως σημαντικό πρόβλημα που το ΑΚΕΛ έχει να αντιμετωπίσει, είναι «την προσπάθεια που επιχειρούν να καλλιεργήσουν οι αντίπαλοι μας, ότι είμαστε όλοι το ίδιο, ότι δεν αξίζει τον κόπο να αγωνίζεται κάποιος γιατί τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».
 
Υπογράμμισε πως το ΑΚΕΛ πρέπει να πείσει ότι δεν είναι όλοι το ίδιο, ότι «έχουμε ποιοτική διαφορά από τους υπόλοιπος» και πως «υπάρχουν εκείνοι που αγωνίζονται να σώσουν την Κύπρο και τον κυπριακό λαό και υπάρχουν και εκείνοι που, θεληματικά ή άθελα τους, με τις πολιτικές που προτείνουν, οδηγούν τον τόπο μας στο βάραθρο».
 
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως, «δυστυχώς τα αποτελέσματα των χειρισμών του Προέδρου Αναστασιάδη, οκτώ χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης, μας έχουν φέρει πολύ πιο κοντά στην οριστική διχοτόμηση της χώρας μας και την ίδια στιγμή, ενώ δυστυχώς τα δεδομένα είναι πολύ αρνητικά για εμάς, η Τουρκία κλιμακώνει τις απαράδεκτες της αξιώσεις, την επιθετικότητα της και η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας είναι, δυστυχώς, πολύ χλιαρή».
 
Υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις του κόμματος του για την σκλήρυνση της τουρκικής στάσης, «ότι οι αντιφάσεις και οι παλινδρομήσεις που χαρακτήριζαν τους χειρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη, αργά ή γρήγορα θα μας έφερναν εδώ», καθώς και την πρόταση του ΑΚΕΛ που κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 και που, όπως είπε, ο ΠτΔ δεν κάλεσε ποτέ για συζήτηση της.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού, δεν θα πρέπει να αρκείται στο να λέει ότι οι θέσεις της Τουρκίας είναι απαράδεκτες και πως, αν θέλει πραγματικά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θα στριμώξουν την Τουρκία και θα της δώσουν κίνητρο για να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, « ας προβληματιστεί για την πρόταση που του καταθέσαμε και τότε θα διαπιστώσει ότι, ναι, υπάρχει προοπτική».
 
Στην ομιλία του, ο κ.Κυπριανού αναφέρθηκε επίσης στα ζητήματα διαπλοκής και διαφθοράς, λέγοντας ότι, αν και πάντα υπήρχαν στην Κύπρο και σε άλλες χώρες, «ουδέποτε όμως ήταν στο μέγεθος που υπάρχουν σήμερα» και πως «ουδέποτε προηγουμένως υπήρχε αυτή η θεσμική συμμετοχή στη διαπλοκή και τη διαφθορά».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση