ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αυτοί είναι οι Βουλευτές των Οικολόγων (βιογραφικά)

Δείτε το who is who των Βουλευτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρείς έδρες εξασφάλισε το Κίνημα Οικολόγων στη μάχη των Βουλευτικών εκλογών. Δείτε το who is who τους:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου

Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1973.

Σπούδασε Ηλεκτρονική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Λέκτορας Ηλεκτρονικών στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Διετέλεσε Εκτελεστικός Γραμματέας και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δραστήριο μέλος της ΜΚΟ Οικολογική Κίνηση Κύπρου.

Από το 1995 μέχρι το 2006 υπηρετούσε σαν Σύμβουλος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου

Τον Ιούλιο του 2006, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Επίτροπος Περιβάλλοντος όπου υπηρέτησε για 6 χρόνια.

Με τη λήξη της θητείας του το 2013, ανάλαβε τη θέση του Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Μάιο του 2016 εκλέγηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών του οποίου είναι ιδρυτικό στέλεχος.

Στις 26 Ιουλίου 2020 ανακηρύχθηκε άνευ ανθυποψήφιου πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Αλεξάνδρα Ατταλίδου

Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1958 στην Κακοπετριά. Διαμένει μόνιμα στην Λευκωσία. Σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις και κατέχει μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Διοίκηση (MBA) του Université Libre de Bruxelles. Έχει επίσης Δίπλωμα Τεχνικής Ανάλυσης των Χρηματαγορών, Δίπλωμα Τουριστικών Σπουδών και Δίπλωμα Ξεναγού. Είναι είναι διαπιστευμένο μέλος (Advanced) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και μέλος του Συμβουλίου του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου.

Από το 2008-2020 υπηρέτησε ως Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, και μεταξύ 2013-2015 ως Αναπληρώτρια Επικεφαλής.

Ακτιβίστρια από πολύ νεαρή ηλικία, έχει εργαστεί και υπηρετήσει ως μέλος πολλών οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης “Φίλοι του Ακάμα” αλλά σταθμό στη ζωή της αποτελεί η συμμετοχή της στο Κίνημα “Οι Γυναίκες Επιστρέφουν” ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής που οργάνωσε τις τρεις πορείες που έσπασαν την γραμμή διαχωρισμού της Κύπρου.

Είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών ως τη μόνη οδό προς τον εκσυγχρονισμό, την πρόοδο και τη δημοκρατία.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Σταύρος Παπαδούρης 

Γεννήθηκε το 1974 στη Λεμεσό έχοντας καταγωγή από τη Μονή Λεμεσού και τις Κέδαρες Πάφου και είναι απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Με το πέρας της στρατιωτικής του θητείας σπούδασε Διεύθυνση Ξενοδοχείου με παράλληλες σπουδές στη Διοίκηση Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στο εξωτερικό και παρέχει συμβουλές προώθησης και διαχείρισης ακινήτων καθώς και υπηρεσίες ψηφιοποίησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων.

Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο ξεπουλήματος των κατοικιών του κόσμου λόγω υπέρμετρου δανεισμού, προχώρησε το 2013 στην ίδρυση του Σύνδεσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, τον οποίον και προεδρεύει μέχρι και σήμερα. Υπό την ιδιότητα αυτή, μετράει πληθώρα ακυρώσεων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και έχει ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση και εφαρμογή σχεδίων και νομοθετημάτων όπως το Σχέδιο Εστία, το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας και της Προστασίας Εγκλωβισμένων Αγοραστών.

Συμμετέχει στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για θέματα δανειοληπτών και πρώτης κατοικίας και από το 2019 είναι μέλος της Παράλληλης Βουλής για την Κοινωνία των Πολιτών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση