ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτοί είναι οι νέοι Βουλευτές της ΔΗΠΑ

Το who is who των Βουλευτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τέσσερις Βουλευτές εκλέγει η Δημοκρατική Παράταξη. Ιδού οι νέοι Βουλευτές και το who is who τους:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Μαρίνος Μουσιούττας

Γεννήθηκε στο Καϊμακλί, το 1964. Γονείς του ο Νίκος Μουσιούττας, γνωστός αγωνιστής της ΕΟΚΑ, ιδρυτικό μέλος και ηγετικό στέλεχος του ΔΗΚΟ και η Νίνα Κοιλαρά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο State University of New York.Κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Εργάστηκε στο Υπ. Οικονομικών, Υπ. Εργασίας και στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Διετέλεσε Δημοτικός Γραμματέας στο Δήμο Λευκωσίας και διαχειρίστηκε χρηματοδοτικά προγράμματα των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων. Υπήρξε αξιωματούχος και Βουλευτής του ΔΗΚΟ. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και μέλος άλλων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Είναι Πρόεδρος του ΔΣ του αθλητικού σωματείου «Αχιλλέας Καϊμακλίου». Τον Ιούλιο του 2020 αποχώρησε από το ΔΗΚΟ λόγω πολιτικών διαφωνιών και ίδρυσε μαζί με άλλα στελέχη, την πολιτική πλατφόρμα «Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων».Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Μιχαήλ, από την Αμμόχωστο και έχουν τρία παιδιά.

Αλέκος Τρυφωνίδης

Γεννήθηκε το 1968 στο Σινά Όρος, Σολέας.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο.

Από το 1993 εργάζεται στην CYTA ως Τεχνικός Μηχανικός. Παράλληλα ανέπτυξε έντονη και πολύχρονη συνδικαλιστική δράση ως Γενικός Γραμματέας της ΠAΣE ATHK-CYTA, αποκτώντας τεράστια πείρα σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων, Εργατικού Δικαίου και Διεκδίκησης Εργατικών Δικαιωμάτων. Επιπρόσθετα συμμετείχε σε ντόπια και διεθνή συνέδρια-σεμινάρια, από τα οποία απέκτησε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Από το 1985 μέχρι το 2020 υπηρέτησε στο ΔΗΚΟ από τη φοιτητική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΝΕΔΗΚ, ως Οργανωτικός και Πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και πρόσφατα Αντιπρόεδρος του Κόμματος.

Τον Ιούλιο του 2020 αποχώρησε από το ΔΗΚΟ λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών και του απολυταρχικού τρόπου διοίκησης του Κόμματος και συνίδρυσε την Πολιτική Πλατφόρμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο θυγατέρων.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Μάριος Καρογιάν

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1961. Σπούδασε Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Περούτζιας, με ειδίκευση στον ιστορικό και διεθνή κλάδο. Διετέλεσε:
Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων (Μάρτιος 2008-Ιούνιος 2011).
Βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων (2006-2016)
Ex officio πρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής, πρόεδρος της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον Κανονισμό της Βουλής και της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Πόθεν Έσχες.
Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομάδας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Κλάδου του Κοινοπολιτειακού Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου.

Πολιτική διαδρομή:

Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων (1991- 2001).
Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και
Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (2003-2006).
Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. από το 2006 – 2013
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου από το 2006
Από τον Οκτώβριο του 2018 είναι ο πρώτος Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018
Είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος Αρμενικής καταγωγής στη διασπορά.
Του έχει απονεμηθεί το παράσημο του Ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής από την Ελληνική Δημοκρατία και το παράσημο του Ιππότη της Κιλικίας από το Αρμενικό Πατριαρχείο της Κιλικίας.
Είναι νυμφευμένος με την Ροντίκα Καρογιάν και έχει 3 παιδιά.

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Μιχάλης Γιακουμή

Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1986 με καταγωγή την Αμμόχωστο, την Αυγόρου και τα κατεχόμενα χωριά Γύψου και Γαστριά.

Σπούδασε οικονομικά με μεταπτυχιακό στην ευρωπαϊκή πολιτική στο Πανεπιστήμιο του SURREY, ενώ απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης του Βουλευτή Γιώργου Προκοπίου. Εργάστηκε στην HALLIBURTON και στον Διεθνή Οργανισμό OPITO ως ελεγκτής εγκρίσεων. Διετέλεσε Σύμβουλος των υπουργών Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη και Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και σήμερα του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου. Είναι επίσης Ιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας MediaRealtors.

Υπήρξε Πρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε Γραμματέας Οικονομικών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος της Νεολαίας του ΔΗΚΟ (ΝΕΔΗΚ). Από το 2016 είναι Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΔΗΠΑ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση