ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτός είναι ο νεαρότερος βουλευτής

Σε ηλικία μόλις 26 χρόνων

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Οι 56 βουλευτές που επέλεξε η λαϊκή ετυμηγορία έχουν εκλεγεί. Ορισμένοι εξ αυτών για πρώτη φορά, ενώ κάποιοι άλλοι είναι γνωστοί εδώ και χρόνια στο πολιτικό σκηνικό.

Ο νεαρότερος υποψήφιος, σε ηλικία 26 ετών, που κατάφερε να κερδίσει μια θέση στην Βουλή, με 1494 προσωπικούς σταυρούς προτίμησης, είναι ο Σωτήρης Ιωάννου, από την Λάρνακα. Να σημειωθεί ότι, είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας από το 2016.

Ο κ. Ιωάννου, δήλωσε στην κάμερα του ΡΙΚ: «θεωρώ ότι με τιμά αυτό το αποτέλεσμα, αλλά παράλληλα με γεμίζει με ευθύνη», καλώντας μάλιστα τους νέους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, «είναι το δικό μας μέλλον, το οποίο καθορίζετε από την πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Σωτήρη Ιωάννου:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Σωτήρης Ιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1995. Φοίτησε στα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Προδρόμου, στο Γυμνάσιο Δροσιάς και στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της φοιτησής του στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου εκλέγηκε Πρόεδρος του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου.

Το 2013 εντάχθηκε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και υπηρέτησε στην 27η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων στο Κόρνο με το βαθμό του Λοχία και ειδικότητα του Πυροβολητή/Ασυρματιστή του ρωσικού άρματος T-80.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και αποφοίτησε το 2019.

Από τα μαθητικά του χρόνια έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα και εντάχθηκε στο ΕΛΑΜ το 2010. Στο Εθνικιστικό Κίνημα διετέλεσε Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, ενώ σημέρα είναι Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εκλέγηκε Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση