ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουλευτικές «σε τρεις γραμμές»

Η «Καθημερινή» συστήνει τους υποψηφίους για τη βουλή, με τους ίδιους να απαντούν σε τρεις γραμμές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Νέο κύκλο συνεντεύξεων ανοίγει η «Καθημερινή» με αφορμή της βουλευτικές εκλογές. Οι υποψήφιοι βουλευτές καλούνται να απαντήσουν σε τρεις γραμμές, για την ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση των κομμάτων τους, τι πρεσβεύουν για τι προσέρχονται στις βουλευτικές εκλογές και ποια θα είναι η πρώτη τους πολιτική πράξη αν εκλεγούν.

Την αυλαία ανοίγουν οι Κωνσταντίνος Οδυσσέως, Χρίστος Χριστόφιας και Πανίκος Λεωνίδου.

Ο αριστίνδην υποψήφιος του ΔΗΣΥ στην επαρχία Αμμοχώστου αναλύει πως από σκληρός επικριτής της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, κατέρχεται υποψήφιος με το κυβερνών κόμμα. Τι αποτελεί για τον ίδιο την κληριδική σχολή σκέψης, αν θα ξαναψήφιζε τον Νίκο Αναστασιάδη, αν χωρά στο ίδιο κόμμα με τον Χάρη Γεωργιάδη. Απαντά στο τι θα άλλαζε εντός του ΔΗΣΥ και ποια θα είναι η πρώτη του πολιτική δράση στο ενδεχόμενο που εκλεγεί.

Ο Χρίστος Χριστόφιας απαντά αν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς αποτελεί σύνθημα χωρίς περιεχόμενο, λόγω ΣΑΠΑ Τζιοβάνη και Δρομολαξιάς και αν η Αριστερά μπορεί να κυβερνά. Μιλά για το βάρος που φέρει το επώνυμό του στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με την πολιτική ή αν αυτό αποτελεί διαβατήριο προώθησης. Τι λέει για την υποψηφιότητα Ελένης Μαύρου και την έλευση των νέων στην κάλπη.

Ο Πανίκος Λεωνίδου απαντά σε συντομία, τι αποτελεί τη λύση με το σωστό περιεχόμενο και αν κακώς τελικά, μετά τα όσα βγαίνουν στη δημοσιότητα, το ΔΗΚΟ επέλεξε τον «κανένα» στις προεδρικές εκλογές του 2018. Αναλύει αν η μόνη επιλογή για το κόμμα του Κέντρου στις προεδρικές είναι το ΑΚΕΛ και ποια τελικά είναι η ταυτότητα του ΔΗΚΟ με την αποχώρηση παραδοσιακών στελεχών. Εξηγεί αν είναι στη στενή ομάδα του Νικόλα και αν μέλλον στο κόμμα έχει μόνο αυτός ο στενός περίγυρος.

Διαβάστε τις συνεντεύξεις στην Μαρίνα Οικονομίδου την Κυριακή (7/3) στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση