ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ - Προεδρία Βουλής: Τα ονόματα που «παίζουν»

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Της Άντρης Θρασυβούλου

Στο προσκήνιο βρίσκεται η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Ποια είναι τα σενάρια σε ότι αφορά στον ΔΗΣΥ; Εκτός από την τάση που θέλει τον Αβέρωφ Νεοφύτου να διεκδικεί την Προεδρία της Βουλής έστω κι αν τελικώς χάσει, καθώς έτσι θα διασωθεί η αξιοπρέπεια του κόμματος, οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι επί τάπητος βρίσκονται άλλα τρία ονόματα. Πρόκειται για τον Νίκο Τορναρίτη, την Αννίτα Δημητρίου και τον Δημήτρη Δημητρίου που θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι για την πρόταση του ΔΗΣΥ με φόντο την εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Τορναρίτης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συναγερμού από το 2013 και η εμπειρία του στην Βουλή είναι από τα στοιχεία που τον βάζει στις υποψηφιότητες του ΔΗΣΥ για την Προεδρία του σώματος. Από την άλλη η Αννίτα Δημητρίου καλύπτει την επιλογή για γυναίκα πρόεδρο ενώ ήρθε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Επαρχία της Λάρνακας με 6147 ψήφους. Τέλος ο Δημήτρης Δημητρίου έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης (13436) από τους υποψηφίους του Δημοκρατικού Συναγερμού κάτι που τον κατατάσσει στα ονόματα που παίζουν δυνατά.

Μετά την πρωτιά στις Βουλευτικές εκλογές, ο ΔΗΣΥ με 17 Βουλευτές θέλει να έχει τον βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται ότι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του κόμματος ώστε να ετοιμάσει πρόταση σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Βουλής. Η πρόταση θα τεθεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου για έγκριση στις αμέσως επόμενες μέρες.

 Μάλιστα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε σήμερα ότι «έχουμε ξεκάθαρη θέση. Πρώτον, μακριά από παζάρια, δεύτερον μακριά από οποιεσδήποτε συναλλαγές. Και να μην παρεξηγούμε τη συνεννόηση την απαραίτητη για το καλό της χώρας με παζάρια και συναλλαγές. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Εμείς έχουμε καθαρή θέση, θα πούμε αύριο καθαρά πράγματα, καθαρή πρόταση με καθαρό πρόσωπο. Ο ΔΗΣΥ θα έχει υποψήφιο μέχρι τέλους.Τέλος τα παζάρια και οι συναλλαγές. Την ίδια ώρα θέλω να απευθυνθώ στην κοινωνία και στους πολίτες. Μας στείλατε ένα μήνυμα. Εγώ θέλω να σας απαντήσω. Το μήνυμα έχει ληφθεί και θα το δείτε με πράξεις», κατέληξε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άντρης Θρασυβούλου

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση