ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η στιγμή της εκλογής της Αννίτας - Πανηγυρισμοί, αγκαλιές και αμηχανία

Δείτε το βίντεο

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Με τη στήριξη των 25 βουλευτών ΔΗΣΥ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ εξελέγη στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής η Αννίτα Δημητρίου.

Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Βουλής ήταν ρευστή μέχρι τελευταία στιγμή αφού είχαν κατατεθεί επτά υποψηφιότητες από όλα τα πολιτικά κόμματα. Μάλιστα, χαρακτηριζόταν «ντέρμπι» με πιθανά όλα τα αποτελέσματα. Ωστόσο, η εκλογή ήρθε σχετικά σύντομα σκορπώντας χαμόγελα στον ΔΗΣΥ.

Μάλιστα, όταν ο Ζαχαρίας Κουλίας, αναφώνησε το όνομα της Αννίτας Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ γύρισε προς το μέρος της κάνοντας ένα νεύμα παραπέμποντας σε νίκη. 

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΔΗΣΥ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς με χειροκροτήματα, ενώ έσπευσαν να αγκαλιάσουν και να συγχαρούν την κα. Δημητρίου.

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι αγκαλιές που αντάλλαξε η Αννίτα Δημητρίου με τη Σάβια Ορφανίδου αλλά και τη Φωτεινή Τσιρίδου, αφού αξίζει να σημειωθεί πως η εκλογή γυναίκας σε αυτό το αξίωμα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, υπήρξε και αμηχανία αφού ορισμένοι εκ των παρευρισκομένων αλλιώς τα είχαν υπολογίσει, με το ΕΛΑΜ να τους… πιάνει στον ύπνο, αφού η απόφαση του κόμματος να υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κα. Δημητρίου ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας της εκλογής της.

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy