ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιδού οι νέοι βουλευτές της ΕΔΕΚ (βιογραφικά)

Το who is who των Βουλευτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τέσσερις νέους Βουλευτές εκλέγει η ΕΔΕΚ.

Ιδού τα ονόματα και το who is who των νέων Βουλευτών.

ΛΕΜΕΣΟΣ

Μαρίνος Σιζόπουλος

Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία.

Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένεια-του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983. Την περίοδο 1984-85 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στην Παθολογική Κλινική του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Το 1985-86 ως ειδικευόμενος γιατρός στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Ιατρών Κύπρου. Το 1986-88 εργάσθηκε ως ειδικευόμενος γιατρός στη Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έτυχε μετά από εξετάσεις του τίτλου του Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου. Το 1991 απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής. Είναι μέλος της Κυπριακής και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας.

Την περίοδο 1984-87 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφώνου της ΕΤ-2 στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευθύνη για την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής για την Κύπρο.

Από τον Οκτώβριο του 1988 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος και εργάζεται ως ιδιώτης ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στη Λεμεσό. Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει σε διάφορα ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και την Ελλάδα σειρά ιατρικών μελετών και εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του φιλοξενήθηκαν και σε Πανευρωπαϊκά Δερματολογικά συνέδρια. Ακόμα υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από τα μαθητικά του χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 1973 εγγράφεται μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ. Το 1977 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών “ΑΓΩΝΑΣ” Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας. Την περίοδο 1979-1984 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Τα έτη 1979-1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Από το 1984 μέχρι το 1988 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος. Τα έτη 1986-88 διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης. Με την επιστροφή-του στην Κύπρο το 1988 εκλέγεται μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της ΕΔΕΚ. Το 1990 εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και το 1992 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Το Φεβρουάριο του 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ, τον Ιούνιο του 1999 Β΄ Αντιπρόεδρος και το 2001 Α΄ Αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι το Μάιο του 2012, όπου εξελέγη αναπληρωτής Πρόεδρος.
Ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το Μάρτιο του 2003, θέση στην οποία είχε επανεκλεγεί και στις Βουλευτικές Εκλογές του Μαΐου του 2006. Την περίοδο 2003-2006 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής του Φακέλου της Κύπρου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού και Υγείας.

Έχει 2 κόρες, τη Χριστίνα Ιατρό-Δερματολόγο και την Εβίτα Χειρουργό Οδοντίατρο.
Στις 01/03/2015 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κωστής Ευσταθίου

Ο Κωστής Ευσταθίου κατάγεται από τη Λευκωσία. Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1961. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών στο Βέλγιο και στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προδιδακτορικό δίπλωμα (D.E.A.) στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Είναι Δικηγόρος και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Διετέλεσε Δημοτικός σύμβουλος Λατσιών (1996-2001), Δήμαρχος Λατσιών (2001-2006), Δεύτερος αντιπρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ (2012-2015), Αναπληρωτής πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ (Μάρτιος 2015-Μάιος 2017). Από τον Ιούνιο του 2016 είναι Βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Ανδρέας Αποστόλου

O Ανδρέας Αποστόλου είναι 35 χρονών. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Λάρνακα. Είναι ο πρωτότοκος γιος του Απόστολου (Λάκη) Αποστόλου και της Χριστίνας Αποστόλου (το γένος Κατωδρύτη) και έχει ακόμη τρεις αδελφούς.

Είναι νυμφευμένος με την Θεοδοσία Αποστόλου και έχουν δύο παιδιά, την Χριστίνα και τον Κωνσταντίνο.

Φοίτησε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και μετά την στρατιωτική του θητεία σπούδασε με υποτροφία στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από το οποίο απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MEng (Master of Engineer) σαν Πολιτικός Μηχανικός και Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Bristol Business School στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MSc Business Management). Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού, μέλος του ΕΤΕΚ και affiliate member του Cyprus Institute of Certified Management Consultants του ΚΕΒΕ.

Εργάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές εταιρείες. Σήμερα είναι κοινοβουλευτικός συνεργάτης στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας Πολιτών και στήριξε από την αρχή την συμπόρευση με την ΕΔΕΚ, με την οποία θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Επαρχία Λάρνακας στις εκλογές του 2021.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, που ιδρύθηκε στη μνήμη της μητέρας του. Το Ίδρυμα έχει ως σκοπό την στήριξη παιδιών και νέων με χρόνιες παθήσεις καθώς και αγαθοεργίες, οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά.

ΠΑΦΟΣ

Ηλίας Μυριάνθους

Ο Ηλίας Μυριάνθους γεννήθηκε το 1967. Μετά την στρατιωτική του θητεία μετέβηκε στο εξωτερικό για σπουδές και απέκτησε Πτυχίο στις Χρηματοοικονομικές Επιστήμες. Το 1995 δημιούργησε το δικό του ελεγκτικό γραφείο.

Τα τελευταία 25 χρόνια έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική, πολιτική και επιχειρηματική δράση.

Από το 2001 μέχρι και σήμερα, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου (ΕΒΕ). Από το 2002 – 2004 ήταν Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πάφου. Το 2003 – 2006 διορίζεται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Από το 2007 – 2013 ήταν Πρόεδρος της ΣΠΕ Πόλεως Χρυσοχούς. Από το 2009 – 2013 ήταν Μέλος του Δ.Σ. ΟΠΑΠ Κύπρου. Από το 2010 – 2014 ήταν Μέλος του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Το 1998 – 2001 εξελέγη Βουλευτής στην Επαρχία Πάφου με την ΕΔΕΚ και το 2016 επανεκλέγηκε Βουλευτής με την ΕΔΕΚ, θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Είναι παντρεμένος με την Αγγέλα Μωϋσέως–Μυριάνθους και έχουν δύο παιδία, τον Σπυρίδωνα και τον Μάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση