ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και το ΔΗΚΟ συζητά Προεδρία της Βουλής

Στο επίκεντρο μία υποψηφιότητα Νικόλα, όμως δεν αποκλείεται και η Χριστιάνα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, έχει ήδη προκαλέσει αμηχανία στο Δημοκρατικό Κόμμα, όχι μόνο για τα ποσοστά που έλαβε το κόμμα, αλλά και για τα ποσοστά της Δημοκρατικής Παράταξης. Πλέον το στοίχημα για το ΔΗΚΟ, είναι να διατηρήσει τον ρόλο του ρυθμιστή. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο γίνονται ήδη συζητήσεις για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας της βουλής.

Στο ΔΗΚΟ, όπως αναφέρουν κομματικοί κύκλοι απομακρύνεται το ενδεχόμενο στήριξης μίας υποψηφιότητας από το ΑΚΕΛ και βρίσκουν ως θετική εξέλιξη την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου. Δεν αποκλείεται, αν δεν δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα, να θέσει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Στελέχη του κόμματος θεωρούν θετική την υποψηφιότητα Νικόλα, καθώς έτσι θα ανακοπεί το ενδεχόμενο Προεδρίας της ΔΗΠΑ και είναι ανοικτοί να υποστηριχθούν ακόμη και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Η αρχική συμφωνία με Σιζόπουλο

Ο ΔΗΣΥ, έχει ήδη κάνει μία αρχική συζήτηση με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, ωστόσο το Προεδρικό προκρίνει Μάριο Καρογιάν για τη θέση. Θα έχει άλλωστε ενδιαφέρον το πως ο ΔΗΣΥ που πριν από πέντε χρόνια απέρριπτε αναφανδόν τον αντιομοσπονδιακό Σιζόπουλο, στηρίζοντας τον Δημήτρη Συλλούρη, θα παρουσιάσει μία τέτοια σύμπραξη. Το τι θα γίνει βεβαίως είναι ανοικτό, δεδομένου ότι έχει ήδη προκαλέσει εντάσεις στη Λεμεσό το αν η έδρα θα δοθεί τελικά στον Άγγελο Βότση όπως ο Μάριος Καρογιάν έχει υποσχεθεί προεκλογικά, ή αν λόγω της Προεδρίας της Βουλής, αναθεωρήσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση