ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μ.Καρογιάν: Αποτέλεσμα κόλαφος για τον λαϊκισμό και τον μηδενισμό

Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Για την Δημοκρατική Παράταξη- Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων , το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν.

Σε δηλώσεις απόψε στα γραφεία του κόμματος ανέφερε ότι «το στοίχημα που αναλάβαμε πριν 2μιση χρόνια αγκαλιάστηκε από τον κυπριακό λαό κάτω από πρωτόγνωρες και εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που δεν μας επέτρεψαν να επικοινωνήσουμε μαζί του όπως και όσο θα θέλαμε. Επιβεβαιώθηκε έτσι με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ότι η αναγέννηση του Κέντρου η ανανέωση του πολιτικού μας συστήματος αποτελούν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας μας. Χάριν σε αυτή την κοινωνία κερδίσαμε μια μάχη που δώσαμε με πενιχρά μέσα, με πολλή ψυχή με πολλή πίστη. Κυρίως γιατί πιστέψαμε στην ανάγκη της αναγέννησης του αυθεντικού κέντρου».

«Χάριν σε αυτή την κοινωνία αναμετρηθήκαμε με τις συστημικές δυνάμεις και βγήκαμε νικητές, επειδή οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα μας. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη για την δυνατότητα να τους εκπροσωπήσουμε στην Βουλή των Αντιπροσώπων. Για την αποστολή που μας ανέθεσε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να περάσει με αξιοπιστία η Κύπρος σε μια νέα ελπιδοφόρα μάχη και εποχή, ξεπερνώντας τις αντιθέσεις του παρελθόντος, προτείνοντας νέες συνθέσεις, ανοίγοντας νέους δρόμους για το μέλλον της πατρίδας και της νέας γενιάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρογιάν είπε ότι «πρόκειται για ένα εκλογικό αποτέλεσμα κόλαφο για τον λαϊκισμό τον παλαιοκομματισμό και τον πολιτικό μηδενισμό. Για ένα αποτέλεσμα που διατρανώνει την απόφαση του κυπριακού λαού να προχωρήσει μπροστά αφήνοντας πίσω αυτούς που θέλουν να τον γυρίσουν πίσω. Είναι μια δίκη του νέου εναντίον του παλαιού που μας γεμίζει ευθύνες από αύριο το πρωί για το αύριο που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει ο κυπριακός λαός και η κοινωνία μας. Εμείς θα τις αναλάβουμε παλεύοντας για μεταρρυθμίσεις με τόλμη και πάνω από όλα κοινωνική συναίνεση».

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ είπε ότι «η μεγάλη πρόκληση της επόμενης μέρας είναι να εργαστούμε για να μετατρέψουμε τα ποσοστά της αποχής σε δημιουργική δύναμη αλλαγής του πολιτικού μας συστήματος, του παραγωγικού μας μοντέλου, του τρόπου διακυβέρνησης. Θα απαντήσουμε με μάχες που δίνουμε με την καρδιά μας και το μυαλό με το πείσμα να φανούμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι. Η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε για να μείνει σε πείσμα όσων επενδύουν στην ακινησία την αδράνεια και τον εφησυχασμό. Σε πείσμα όσων θέλουν την Κύπρο να παραμένει περιθωριοποιημένη, διχασμένη και μοιρασμένη. Ήρθε για να αποτελέσει ρυθμιστεί και όχι εκβιαστή. Να αναζητήσει προγραμματικές συγκλίσεις και όχι ευκαιριακές συνεργασίες. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε υπεύθυνα, με τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής. Έχουμε ευθύνη να φτάσουμε στον προορισμό μας και πιστέψτε με ότι θα τα καταφέρουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση