ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μία πιστή ομάδα για τον Νικόλα

Το ποσοστό του ΔΗΚΟ, της ΔΗΠΑ και η σειρά κατάταξης θα παίξουν τον δικό τους ρόλο για την επόμενη μέρα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Μάλλον χαμόγελα ανακούφισης προκάλεσαν στο ΔΗΚΟ τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Η αποχώρηση τριών πρωτοκλασάτων στελεχών και βουλευτών, είχε προκαλέσει ανησυχία πως το κόμμα του Κέντρου πάει προς πλήρη διάσπαση. Αυτό επί του παρόντος δεν αποτυπώνεται σε δημοσκοπήσεις. Το αποτέλεσμα του Μάη θα κρίνει πολλά. Πρώτα από όλα ποιος θα είναι ο ρόλος του Νικόλα Παπαδόπουλου στην κομματική σκακιέρα και δευτερευόντως πόσο ελέγχει το κόμμα. Στην εκλογική μάχη έχουν ριχτεί όλοι οι στενοί του συνεργάτες πλην του Άθου Αντωνιάδη που επέλεξε από νωρίς να μείνει εκτός.

Οι εκλεκτοί;

Στη Λευκωσία γίνεται η μάχη των μαχών. Ρίχνεται η αναπληρώτρια πρόεδρος του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ο Χρύσης Παντελίδης και ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Μιχάλης Δαμιανός. Μαζί τους και ο αριστίνδην Γιώργος Κουντούρης. Η κοινή συνισταμένη αυτών, είναι ότι όλοι βρίσκονται κοντά στον Νικόλα Παπαδόπουλο. Η μεγάλη μάχη θεωρείται πως θα δοθεί μεταξύ της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και του εξ απορρήτων του Νικόλα, Χρύση Παντελίδη. Το αποτέλεσμα των δύο θα κρίνει και την συνέχεια εσωκομματικά. Δεν πέρασε απαρατήρητο άλλωστε από τον στενό περίγυρο της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και δημοσίως από το πρώην στέλεχος Μανώλη Κυριάκου, το γεγονός ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος επέλεξε να συναντήσει στην Αθήνα με τον Χρύση Παντελίδη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κίνηση που σημειολογικά έστειλε κάποια μηνύματα στους ΔΗΚΟϊκούς.

Στην επαρχία Κερύνειας διεκδικεί ο στενός συνεργάτης του Νικόλα Παπαδόπουλου Γιώργος Σολωμού. Η υποψηφιότητα είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις και θεωρείται πως αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο αποχώρησε ο Αδάμος Ασπρής. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να διαφανεί κατά πόσο ο ίδιος θα επαναφέρει την έδρα της Κερύνειας στο ΔΗΚΟ. Ένα ενδεχόμενο μη εκλογής του ενδεχομένως να ανοίξει άλλη συζήτηση, δεδομένου ότι παραιτήθηκε από την θέση του διευθυντή του γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου για να διεκδικήσει βουλευτική έδρα. Ζητήματα ενδεχομένως να προκληθούν και στη Λεμεσό στην οποία μαίνεται η μάχη των μαχών και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ κρατά αποστάσεις ασφαλείας. Είναι γνωστό πως Πανίκος Λεωνίδου και Παύλος Μυλωνάς βρίσκονται σε ανταγωνισμό στην επαρχία και το αποτέλεσμα θα έχει τη δική του σημασία για τη συνέχεια τους εντός του κόμματος. Ο Παύλος Μυλωνάς για πρώτη φορά διεκδικεί με το ΔΗΚΟ και ένα καλό αποτέλεσμα καταδεικνύει πλήρη ενσωμάτωσή του εντός του ΔΗΚΟ. Το αντίθετο, ενδεχομένως να δρομολογήσει νέα δεδομένα ίσως και απομάκρυνσή του από το κόμμα. Τα βλέμματα στρέφονται και στην υποψηφιότητα Νεόφυτου Χαραλαμπίδη, ο οποίος αποτελεί εκπρόσωπο του παραδοσιακού ΔΗΚΟ.

Αν λοιπόν οι στενοί συνεργάτες του Νικόλα Παπαδόπουλου εκλεγούν στη βουλή, αυτό σημαίνει πως θα ελέγχει πλήρως –σε αντίθεση με το παρελθόν- την κοινοβουλευτική ομάδα. Σε ένα αντίθετο σενάριο, μη εκλογής τους, αυτό θα μεταφραστεί και ως δυσαρέσκεια των ΔΗΚΟϊκών, απέναντι στην ηγεσία. Το μήνυμα πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν ελέγχει το ΔΗΚΟ, ενδεχομένως να κλείσει και το σενάριο περαιτέρω φιλοδοξιών. Ένα κακό αποτέλεσμα ενδεχομένως να ενισχύσει την γκρίνια αλλά και την φιλοδοξία κάποιων όπως του Κώστα Μαυρίδη να διεκδικήσουν απέναντι στον κ. Παπαδόπουλο την προεδρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση