ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρατάθηκε μέχρι 23 Απριλίου η υποβολή δηλώσεων για εκλογικά κέντρα εξωτερικού

Θα καταρτιστεί ειδικός εκλογικός κατάλογος

ΚΥΠΕ

Η υποβολή δηλώσεων για τα κέντρα του εξωτερικού για τις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου έχει παραταθεί μέχρι τις 23 Απριλίου 2021, μετά από σχετική τροποποίηση του περί Εκλογής Μελών της Βουλής Νόμου, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σημειώνει ότι για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό θα καταρτιστεί ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο θα μεταφερθούν τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων, από το μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης, που μπορεί να υποβληθεί από τους ενδιαφερομένους.

Υπενθυμίζεται ότι στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές της 30ης Μαΐου 2021, θα μπορούν να αιτηθούν να εγγραφούν στον ειδικό αυτό κατάλογο, ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στο εξωτερικό, εκλογείς, που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2021.

Σημειώνεται πως μπορούν να λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα σε πόλεις στο εξωτερικό, όπου ο αριθμός των ενδιαφερόμενων εκλογέων θα ξεπερνά τους 30, για κάθε εκλογική περιφέρεια. Με βάση την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογές εκτιμάται, πως θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα εξωτερικού στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Συνεπώς, αναφέρεται, καλούνται οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, να συμπληρώσουν κατάλληλα το σχετικό έντυπο δήλωσης και να το υποβάλουν έγκαιρα.

Έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τις Πρεσβείες/ Προξενεία της Δημοκρατίας σε Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, καθώς και από το Υπουργείο Εσωτερικών και την ιστοσελίδα του, στη διεύθυνση www.moi.gov.cy.

Οι δηλώσεις αυτές μπορούν να υποβληθούν στις Πρεσβείες/ Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη και στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς επίσης ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας aps.elections.moi.gov.cy .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ