ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρετανός Υπουργός Ευρώπης: Αποδοκιμάζουμε κάθε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Ο κ. Πίντσερ συνάντησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδης - Η Βρετανία υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ της

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Βρετανία αποδοκιμάζει κάθε γεώτρηση στα ύδατα κοντά στην Κύπρο, και υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ της, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης, Κρίστοφερ Πίντσερ, έπειτα από συνάντησή του την Παρασκευή το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης αναφερόμενος στο θέμα του Brexit είπε πως έκανε ξεκάθαρο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως «θεωρούμε ότι έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα καλό, δίκαιο και λογικό συμβιβασμό» και υπογράμμισε πως ό,τι και να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου η σχέση μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δυνατή και αναπτύσσεται.

Ο κ. Πίντσερ εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται ξανά στην Κύπρο για την πέμπτη, όπως είπε, επίσκεψή του στο νησί, αλλά την πρώτη που πραγματοποιεί ως Υπουργός Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ανέφερε πως είχε τη μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πως είχαν μια πραγματικά παραγωγική συνάντηση για θέματα που αφορούν την Κύπρο. Συζήτησα μαζί του τη σημασία του να προχωρήσουμε για την επίτευξη μιας διευθέτησης μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ, επεσήμανε.

Σημείωσε ακόμη πως έκανε ξεκάθαρο πως η Μεγάλη Βρετανία αποδοκιμάζει κάθε γεώτρηση στα ύδατα κοντά στην Κύπρο και υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί πετρέλαια από την ΑΟΖ της.

Υπογράμμισε παράλληλα πως αυτός ο πετρελαϊκός πλούτος πρέπει να αντληθεί προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Είπε ακόμη πως συζήτησαν για το Brexit. «Το έκανα πολύ ξεκάθαρο στον Πρόεδρο πως θεωρούμε ότι έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα καλό, δίκαιο και λογικό συμβιβασμό. Ο Πρωθυπουργός μας έχει πει ότι αποτελεί μια ευρεία βάση για διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την ΕΕ κατά ένα τακτικό και φιλικό τρόπο στις 31 Οκτωβρίου γιατί αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε».

Εξέφρασε την ελπίδα και την πίστη ότι «οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα προσεγγίσουν τις διαπραγματεύσεις με αυτό το έντιμο πνεύμα, γιατί ασφαλώς εάν δεν μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια συμφωνία τότε θα φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου».

Υπογράμμισε πως «ό,τι και να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου η σχέση μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δυνατή, αναπτύσσεται, και προσβλέπω να εργαστώ σκληρά με τους φίλους και συναδέλφους μου εδώ για να εμβαθύνουμε και να ενδυναμώσουμε τη σχέση αυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X