ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δαμιανού προς ΥΠΕΣ: Εάν πέσει το επόμενο μπαλκόνι ή ο επόμενος τοίχος θα κλαίμε επί ερειπίων

Ζήτησε πολιτική δέσμευση εντός της ημέρας για το πότε προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει το νομοσχέδιο

Του Παύλου Νεοφύτου

Ζητήματα στατικότητας κτηρίων, επικίνδυνων οικοδομών και επιχειρησιακής ετοιμότητας του κράτους για την αντιμετώπιση μεγάλου σεισμού, με αφορμή τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, εξέτασε σήμερα η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Λάβρος ο πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού κατά του Υπουργείου Εσωτερικών, κάνοντας λόγο για κωλυσιεργία σε σχέση με την κατάθεση νομοσχεδίου για τη στατικότητα κτηρίων και τον έλεγχο επικινδυνότητας οικοδομών. Τόνισε ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργείου για κατάθεση νομοσχεδίου εντός δυο μηνών, από τον περασμένο Νοέμβριο. «Δεν μας ικανοποιεί καθόλου η κωλυσιεργία σε σχέση με την κατάθεση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο», τόνισε προς τον εκπρόσωπο του Υπουργείου, Κυριάκο Κούρο (προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών), εκφράζοντας φόβο ότι «εάν πέσει το επόμενο μπαλκόνι ή ο επόμενος τοίχος θα κλαίμε επί ερειπίων».

Ζήτησε πολιτική δέσμευση εντός της ημέρας για το πότε προτίθεται το Υπουργείο να καταθέσει το νομοσχέδιο, «για να μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων και να βρεθούμε προ ερειπίων. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, υπήρξε η ενημέρωση ότι ολοκληρώθηκε ο αναγκαίος κοινωνικός διάλογος, θα πρέπει το νομοσχέδιο να ολοκληρωθεί, να οδηγηθεί για νομοτεχνικό έλεγχο και στην πορεία να πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑ

Ένας αδρανής, δια τα μπαλκöνια και δραστήριος για τα καρναβάλια, ήταν ο προηγούμενος Δήμαρχος Λεμεσού. Όμορος σύντροφος του Δαμιανού. Είχε και φιλικές σχέσεις με τον Κασουλίδη σε κοινό τουρκοφιλικό όραμα.
Η Κουκουμά εκμεταλλευόταν, δια κενολογιών, τους πρόσφυγες και τους εις τους συνοικισμούς εντονότερα και έκανε καριέρα προβολής από το γυαλί. Διαφορετικά δεν θα διαιωνίζοντο τα προβλήματα. Γνώριζε για την Διζωνική του Γλαύκου και του Εζεκία, Νεόμβριος1974, χωρίς προσφυγικό. Άφησε κληρονομικά αντικαταστάτη της.
Έτσι γίνεται στον, πολιτικό, στίβο.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παύλου Νεοφύτου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ