ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Debate: Τα έβαλε με την Ακροδεξιά και τον Χρίστου ο Μαυρογιάννης (βίντεο)

Η τοποθέτηση κατά την πρωτολογία του στο debate της περασμένης Πέμπτης.

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ απέδειξαν πως είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία Ανδρέας Μαυρογιάννης. Τοποθέτηση η οποία συζητήθηκε και για το ύφος αλλά και για το περιεχόμενο έκανε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης κατά την πρωτολογία του στο debate της περασμένης Πέμπτης. Τοποθέτηση που είχε ως στόχο να επικρίνει την Ακροδεξιά και να εξηγήσει για ποιο λόγο βρίσκεται στο ίδιο τραπέζι συζήτησης με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

Από τις βολές Μαυρογιάννη δεν έλειψε και ο ΔΗΣΥ, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιάννης, δεν είναι λίγες οι φορές που ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ απέδειξαν πως είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Τα καρφιά του για τις ομοιότητες έριξε και «για αυτόν που λείπει» φωτογραφίζοντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως θα ανταγωνιστούν για το ποιος θα κερδίσει τις ακροδεξιές συνειδήσεις.

Αυτούσια η τοποθέτηση:

Βρισκόμαστε απόψε εδώ ως τρεις υποψήφιοι για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι μαίανδροι της πολιτικής, διαδικασιών και αναγκών προβολής τηλεοπτικών συζητήσεων, έφεραν την αποψινή σύνθεση. Δε μπορώ όμως να προσπεράσω ως κανονικότητα το γεγονός οτι συζητάμε με τον εκπρόσωπο από το κυπριακό παρακλάδι της νεοφασίστικης εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Χάος μας χωρίζει.

Δέχθηκα να συμμετάσχω στην αποψινή συζήτηση για να στείλω ένα ισχυρό μήνυμα. Δεν μας φοβίζει η παρουσία ή η απουσία κανενός. Βλέπουμε τον κόσμο και τον ήλιο στα μάτια. Αν ποντάρουν στον φόβο και την τρομοκρατία να ξέρουν πως δεν θα περάσουν.

Ο πολιτικός καθωσπρεπισμός δεν μας απαλλάσσει από την ευθύνη να προστατεύσουμε την δημοκρατία μας στην αντιξοότητα. Το σύστημα αξιών μας στηρίζεται σε οικονομικές και πανευρωπαϊκές αξίες που διαμορφώθηκαν από την ελληνική αρχαιότητα μέχρι σήμερα και στη έγνοια για τον άνθρωπο. Δεν χωρούν εκπτώσεις. Η δημοκρατία έχει την δύναμη να έχει στους κόλπους της και στοιχεία που επιζητούν την κατάλυσή της. Φτάνει να την προστατεύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Απόψε έχουμε ένα μόνο συνομιλητή. Δεν είναι λίγες οι φορές που ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ απέδειξαν ότι είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Μοιραία αναμένω ότι και εδώ οι δυο, καθώς κάνει και αυτός που λείπει θα ανταγωνιστούν για το ποιος θα κερδίσει τις ακροδεξιές συνειδήσεις.

«Κύριε όχι με αυτούς… ας γίνει αλλιώς το θέλημά σου» έγραφε ο Γιώργος Σεφέρης στο Υστερόγραφο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση