ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παπαχαραλάμπους για τέως ΠτΔ: Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς το ποιόν του

Ο κ. Αναστασιάδης στην αρχή είπε ότι δεν πήγε στις Σεϋχέλλες, μετά είπε ότι πήγε μια φορά και μετά ανακαλύφθηκε ότι πήγε δύο φορές, ανέφερε ο κ. Παπαχαραλάμπους

Της Ιωάννας Κυριάκου

Ξεκίνησε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών η συζήτηση για τις καταγγελίες του πρώην Πρόεδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, κατά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για παρέμβαση στο έργο του και συγκεκριμένα στη διερεύνηση για φιλικούς αγώνες που είχαν στοιχηματική δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο ζήτημα ενέγραψε στη Βουλή το ΑΚΕΛ.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ο κ. Παπαχαραλάμπους εξέφρασε εκ νέου την ενόχλησή του για την παρουσία συναγερμικών βουλευτών στην Επιτροπή, καθότι όπως είπε δεν είναι αμερόληπτοι και κάνοντας αναφορά στην κίνηση του ΔΗΣΥ να τον αδειάσει μέσω επιστολής -και με καθυστέρηση ημερών- στηρίζοντας πλήρως τον Νίκο Αναστασιάδη στην μεταξύ τους κόντρα. Ενοχλήθηκε επίσης από την κίνηση του Προέδρου της Επιτροπής, Δημήτρη Δημητρίου, να διαβάσει ενώπιον της Επιτροπής την επιστολή που απέστειλε χθες ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Δημητρίου ζήτησε από τον κ. Παπαχαραλάμπους να μην θεωρεί ότι όλοι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ υιοθετούν τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του κ. Αναστασιάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαχαραλάμπους ανέφερε: «δεν με ενδιαφέρει αν είναι τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ούτε προβληματίζομαι ότι δεν θα πείσω. Ο κ. Αναστασιάδης στην αρχή είπε ότι δεν πήγε στις Σεϋχέλλες, μετά είπε ότι πήγε μια φορά και μετά ανακαλύφθηκε ότι πήγε δύο φορές. Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσουμε το ποιον του καθενός».

Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι μετά το τηλεφώνημα του κ. Αναστασιάδη με το οποίο, όπως είπε, του ζητούσε να μην διερευνηθεί το ΑΠΟΛΛΩΝ – Καρμιώτισσα, η διερεύνηση του αγώνα συνεχίστηκε κανονικά. Ερωτηθείς από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Λουκαΐδη, αν δέχθηκε οποιεσδήποτε πιέσεις από άλλους πολιτικούς παράγοντες, ο κ. Παπαχαραλάμπους απάντησε αρνητικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς και η Νομική Υπηρεσία δεν παρευρέθηκαν στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Δημητρίου, ο Επίτροπος Διαφάνειας και Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς, Χάρης Πογιατζής, επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικώς και απέστειλε επιστολή στη Βουλή, γνωστοποιώντας ότι η παρουσία του στην Επιτροπή ίσως να δημιουργούσε πρόβλημα καθώς βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση από την Αρχή ανώνυμη καταγγελία για το θέμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να γίνει η όποια τοποθέτηση ενώπιον της Επιτροπής. Επιπρόσθετα στις 12 το μεσημέρι ο κ. Πογιατζής είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό.

Η Νομική Υπηρεσία απέστειλε πριν από λίγο επιστολή στη Βουλή, υποστηρίζοντας πως δεν θα παραστεί επειδή δεν θεωρεί πως έχει κάτι να προσθέσει για το εν λόγω θέμα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στην Επιτροπή συμμετέχει ένας εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΠ, ο Νικ Νικολάου, και όχι ο Πρόεδρος ο οποίος είχε αρχικά κληθεί να παραστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Ιωάννας Κυριάκου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση