ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν θα συναντηθεί με Ελπιδοφόρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση ένεκα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής σε εκδήλωση της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Διαστάσεις προσλαμβάνει η κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να παρευρεθεί στο εγκαίνια του τουρκικού κέντρου στο Μανχάταν στην οποία παρευρέθηκε και ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι ακύρωσης της συνάντησης θεωρείται βέβαιο ότι σχετίζονται με την παρουσία Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του τουρκικού κέντρου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε γίνει δέκτης παραινέσεων από την Ελλάδα να ακυρώσει να παρευρεθεί στην τελετή ένεκα της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς επίσης να μην δώσει υπόσταση με την παρουσία του στον Ερσίν Τατάρ. Ως γνωστόν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αγνόησε τις παραινέσεις με αποτέλεσμα να έχει εκδηλωθεί κύμα αντιδράσεων εντός και εκτός της ομογένειας στις ΗΠΑ. Ο ίδιος με ανάρτησή του σε κοινωνικά δίκτυα απέδωσε την παρουσία του στα εγκαίνια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση