ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν υπάρχουν συνθήκες για ομοσπονδιακή λύση, λέει ο Οζερσάι

Ο «ΥΠΕΞ» ευχαριστεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καθώς «φέρνει στο προσκήνιο τις πραγματικότητες» και ασκεί δριμύτατη κριτική στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

«Ο κ. Αναστασιάδης το δηλώνει ξεκάθαρα. Δεν αποδεχόμαστε την πολιτική ισότητα όπως την κατανοείτε και την επιθυμείτε εσείς. Δεν πρόκειται να την αποδεχθούμε. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός, σε κάθε θέμα, ακόμη και αν δεν το επιθυμείτε εσείς, δεν το επιθυμεί ο τ/κ λαός, θα έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε αποφάσεις. Θα γίνει αυτό που επιθυμεί ο ε/κ λαός. Πόσο ποιο ανοιχτά να το δηλώσει; Την πολιτική ισότητα, έτσι όπως την κατανοούμε εμείς και αντικατοπτρίζεται στα έγγραφα του ΟΗΕ ο Ε/κ ηγέτης την χαρακτηρίζει ως πολιτική ανισότητα. Πρόκειται για μια διαφορά ανάμεσα στην νύχτα και στην ημέρα. Υπό αυτές τις συνθήκες τι αναμένεται να ακούσετε για να δείτε και να αποδεχθείτε ότι δεν θα επιτευχθεί ομοσπονδιακός συνεταιρισμός; Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να έρθετε αντιμέτωπος με αυτήν την πραγματικότητα».

Με αυτά τα λόγια εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της τ/κ ηγεσίας, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Τη στιγμή που γινόταν γνωστό ότι ο «Πρωθυπουργός» και αρχηγός της τ/κ κεντροαριστεράς αποσύρεται από μια δικοινοτική εκδήλωση στην Πράσινη Γραμμή για να μεταβεί στην Τουρκία, ο κ. Οζερσάι δήλωσε ότι στην Κύπρο δεν υφίστανται συνθήκες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού με βάση την ομοσπονδιακή φόρμουλα.

Δεν υπάρχουν συνθήκες για ομοσπονδία

Σύμφωνα με τον κ. Οζερσάι η ε/κ πλευρά δεν αποδέχεται τις βασικές παραμέτρους της πολιτικής ισότητας. Αυτό το δηλώνει ξεκάθαρα. Για αυτόν τον λόγο η τ/κ πλευρά θα έπρεπε να ευχαριστήσει τον ίδιο, καθώς φέρνει στο προσκήνιο τις πραγματικότητες.

«Δεν υπάρχουν συνθήκες για ομοσπονδιακό συνεταιρισμό. Παρά την επίγνωση αυτής της πραγματικότητας, όσοι επιμένουν στον ομοσπονδιακό συνεταιρισμό, εμμέσως συμβάλλουν στη διατήρηση του κατεστημένου δια μέσου των συνομιλιών», υπήρξε η μετωπική επίθεση του κ. Όζερσαϊ κατά του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σε λίγες ημέρες θα συναντήσει τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Ασυνεπής ο Ακιντζί

Ο κ. Οζερσάι δήλωσε ακόμη ότι η πολιτική ισότητα δεν έγινε αποδεκτή από καμία ε/κ ηγεσία. «Παρά το γεγονός ότι σέβομαι όλες τις απόψεις, κάποιοι κύκλοι παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι δεν θα επιτευχθεί ο ομοσπονδιακός συνεταιρισμός, δηλώνουν ότι ‘δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτήν (παρά η ομοσπονδία)’. Και με αυτόν τον τρόπο είναι ξεκάθαρο ότι συμβάλλουν στη συνέχιση του κατεστημένου. Σε αυτήν την χώρα όλοι οι πολιτικοί παράγοντες αποδέχονται ότι η ε/κ πλευρά δεν επιθυμεί να μοιραστεί την διακυβέρνηση και τον πλούτο με τον τ/κ λαό. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη που λένε ότι ‘παρά το γεγονός ότι η ομοσπονδία επιβάλλει τον καταμερισμό και οι Ε/κ δεν επιθυμούν να μοιραστούν, η λύση είναι η ομοσπονδία’. Διαπιστώνω σε αυτό το σημείο ένα σημαντικό πρόβλημα, μια ασυνέπεια. Αυτή η προσέγγιση είναι μια αποστήθιση και δείχνει ότι αντί μια τέτοιου είδους, καθιερωμένη πολιτική αντίληψη να προχωρά στην αυτοκριτική επιλέγει την διαιώνιση του κατεστημένου», σημείωσε.

Εν τω μεταξύ, ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν ματαίωσε τη συμμετοχή του σε μια δικοινοτική εκδήλωση στην Πράσινη Γραμμή και μεταβαίνει στην Τουρκία ύστερα από πρόσκληση του Επιτρόπου Διοικήσεως της γειτονικής χώρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση